Plahotniuc versus chișinăuenii care stau în blocuri gata să se prăbușească

De curând, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziției prin care vor fi efectuate lucrări de amenajare a scuarului din strada Bulgară, din preajma Preturii sectorului Centru și în zona unde, întâmplător sau nu, trăiește prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc. Lucrările de amenajare ca și cum se înscriu în proiectul de renovare a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. De altfel, societatea civilă, chișinăuenii așa și nu au acces la acest proiect de renovare a principalei artere a orașului, ca și la multe altele de fapt.

scuar

Așadar în scuarul din strada Bulgară va fi pavată porțiunea de stradă pietonală, va fi reconstruit bazinul, vor fi amenajate spațiile verzi, renovat iluminatul stradal, dar și va fi panoul informativ al Preturii sectorului Centru.

http://unimedia.info/stiri/foto-cum-va-arata-scuarul-de-pe-strada-bulgara-dupa-amenajare-115876.html

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a explicat simplu: „Se ține cont de realitatea vremurilor, ca să spun așa”. Ce a avut în vedere primarul? Cine sau ce reprezintă realitate vremurilor? De ce neapărat trebuie să se țină cont de această realitate?
Primăria nu anunță care sunt costurile acestor lucrări, dar motivația, așa cum a spus-o și primarul, este foarte puternică în contextul în care bugetul auster al primăriei capitalei nu prevede măsuri de securitate sporite pentru ca zeci de blocuri din sectorul Râșcani al capitalei să nu se prăbușească din cauza Minei din Chișinău, o întreprindere industrială mixtă, înființată în anul 1969, care se ocupă cu extragerea pietrei de calcar.

Potrivit unei investigații publicate de timpul.md, motive de îngrijorare ar trebui să aibă cei care locuiesc sau muncesc în perimetrul Întreprinderii S.A. „Mezon”, o parte a sectorului Poșta Veche (cea din preajma străzii Calea Orheiului), pe străzile Florilor și Studenților (parțial), o porțiune a bulevardului Moscovei și regiunea Universității Tehnice (UTM) – inclusiv cea unde se află căminele studențești și multe blocuri de locuit.

http://special.timpul.md/o-parte-din-sectorul-rascani-s-ar-putea-prabusi/

Așadar, o parte din sectorul Râșcani al capitalei riscă să se prăbușească în orice moment. Probabil autoritățile municipale așteaptă o ploaie devastatoare care să producă victime umane, zeci de morți și abia după asta să întreprindă anumite măsuri. Desigur, și atunci ploaia va fi de vină.

http://unimedia.info/stiri/video-mina-din-chisinau–un-pericol-pentru-viitorul-capitalei-ce-spune-dorin-chirtoaca-118421.html

Iată așa prioritizează primăria rezolvarea problemelor în Chișinău. E adevărat, sutele de mii care se vor da pentru reabilitarea scuarului din strada Bulgară sunt insuficiente pentru a salva Mina Chișinăului, dar poate fi un început. Este vorba despre anumite economii și priorități. Dar la noi se pare că toate se fac în folosul cetățeanului.

Articole similare
Comentarii