Povestea țării X

A fost odată ca niciodată, că dacă nu ar fi, nu s-ar povesti…

A fost odată o țară pe nume X. Mai degrabă era o republică  fără trecut, dar și fără viitor. Una în care discuțiile despre cine sunt cei care locuiesc în această republică și ce limbă vorbesc erau interminabile, neconstructive și fără rezultat.

Să nu credeți că țara X nu avea conducători. Ba avea, și încă mulți, mai mulți decât oameni care au rămas în țara X. Conducătorii din țara X erau extrem de secretoși în legătură cu ceea ce fac și cum cheltuie banii oamenilor rămași în țara X. Ca să nu fie confundați între ei sau să existe concurență, cu toți au decis că se vor numi oamenii Y. Și președintele țării era Y, și premierul sau președintele Parlamentului tot Y erau. Mai mult, chiar și funcționarii care erau angajați în serviciul oamenilor tot Y se numeau. Mai pe scurt, era țara X condusă de oamenii Y.

Oamenii care au mai rămas în țara X și-au pus toate speranțele în dreptul lor de a-și alege conducerea. Doar că, indiferent pentru cine își ofereau votul, tot cu Y se alegeau. O adunătură de YYY peste tot, în fruntea țării X, în Parlament, Guvern, primării, peste tot doar oamenii Y.

Și așa în țara X lucrurile mergeau anapoda de tot, pentru că toți oamenii și-au pierdut identitatea și au început să se identifice cu anumite litere din alfabet. Oamenii nu erau decât niște litere, înșirate fără sens.

Vă veți întreba probabil cât timp au trăit așa oamenii ca niște litere din alfabet? Pot doar să vă spun că au trăit X ani în țara cu numele X.

Multe s-ar mai spune despre această țară X, dar întrcât este o anonimă, nimănui nu i-a mai păsat cu ce s-a încheiat povestea țării X.

Articole similare
Comentarii