PSRM vrea o coaliție cu blocul ACUM? Invitația la negocieri a fost lansată în urmă cu puțin timp

În urmă cu puțin timp, PSRM, care se declară câștigător al alegerilor parlamentare din 24 februarie, cu 35 de deputați în Parlament, invitat liderii blocului ACUM (care are 26 de deputați în Parlament) mâine, 12 martie, la ora 15.00, la sediul PSRM, pentru o discuție preliminară. Ora și ziua pot fi schimbate în funcție de programul ambelor părți.

”Nu începem negocierile privind formarea majorității parlamentare, dar la această etapă vorbim doar despre discuții preliminarii, în care vrem să înțelegem ce planuri au partidele din Parlament. După ce vom avea aceste discuții preliminarii și vom înțelege ce planuri au, vom anunța ce facem mai departe și cu cine negociem, ce negociem, în ce formă”, se arată într-o declarație a PSRM făcută publică în cadrul unui briefing de presă.

PSRM mai spune că ”scopul prioritar este să formeze o majoritate parlamentară și un Guvern care să înceapă să lucreze cu adevărat pentru țară, pentru cetățenii săi, în acest sens vom manifesta flexibilitate în negocieri, vrem să participăm la consolidarea instituțiilor statului, dar nu ne vom lăsa atrași în luptele dintre alte partide pentru dărîmarea lor sau folosirea în scop politic, considerăm că activitatea instituțiilor trebuie să fie total depolitizată și independentă, nu să se treacă controlul politic asupra lor de la un partid la altul”.

Liderii Blocului ACUM încă nu au venit cu o reacție la invitația PSRM.

Articole similare
Comentarii