R. Moldova nu se va integra niciodată în UE?

S-au făcut astăzi declarații destul de curajoase astăzi la emisiunea Alb&Negru, pe UNIMEDIA. Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion susține că R. Moldova nu va deveni niciodată parte a Uniunii Europene și că nu ar trebui să ne punem mari speranțe în acest parcurs european.

Este o declarație care dă peste cap eforturile sau noneforturile guvernărilor declarate pro-europene pe care le-a avut Moldova în cei 24 de ani de Independență. Acum cu ce se vor mai acoperi guvernările când vor ieși în fața cetățenilor să le ceară încă o dată votul? Până acum discursurile pompoase despre cât de bine se trăiește în UE și ce bine ar fi să fim și noi acolo au prins bine în rândul electoratului, cel puțin din 2009 încoace la putere sunt doar Guverne așa-zis pro-europene.

Evident, apropierea de UE este una benefică, reformele care se fac sunt ar trebui să fie în primul rând în beneficiul cetățenilor și apoi bifă pentru partenerii noștri de dezvoltare. Dar fără această supraveghere din exterior nu putem avansa în niciun mod.

Unionistul George Simion are o singură soluție pentru R. Moldova, reîntregirea celor două state românești și aici putem analiza diferite modele: cu păstrarea a două Parlamente, două Guverne, o autonomie administrativă, ca etapă tranzitorie în procesul de reunificare sau o confederație. Deci, alternative și soluții există. Se cer analizate, discutate, e bine să îi întrebăm și pe oameni ce vor. Iar cel mai important e să trecem de la vorbe la fapte. Avem nevoie de patrioți și voință politice pe cele două maluri ale Prutului, avem nevoie de cetățeni informați și conștienți să își asume orice tip de responsabilități. Nimeni nu spune că după reunificare, vor curge râuri de lapte prin Chișinău, vor dispărea gropile de pe străzi, ne vom scălda cu toții în miere. Cu siguranță nu, în schimb vom avea un viitor și vom putea să construim cu încredere o viață mai bună pentru copiii noștri.

Emisiunea Alb&Negru cu participarea președintelui platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion poate fi urmărită mai jos.

Articole similare
Comentarii