R. Moldova, un coteț pentru Rusia

 

Tot mai mult mă conving că la 27 august 1991 independența a fost un cadou otrăvit venit de la Moscova. Eram mică pe atunci ca să pot participa la manifestările mișcării de eliberare națională. Dar astăzi mă bucur că am posibilitatea să pun întrebări celor care au fost suflul acelei mișcări. Unii cred că a fost o independență obținută prin lupte, alții că ne-a căzut din cer, iar a treia categorie – că a fost un dar de la Moscova.

Ce a urmat după așa-zisa proclamare a Independenței? Aderarea la CSI. Războiul de pe Nistru. Armata rusă pe teritoriul R. Moldova. Embargouri economice și politice.

R. Moldova este pentru Rusia un coteț sau o mare spălătorie de bani. Aproape 30 de miliarde de dolari cu proveniență extrem de dubioasă au fost legalizați prin instanțele de judecată moldovenești. Evident, și comisioanele au fost destul de grase, cel puțin 8% din sumă.

http://unimedia.info/stiri/Republica-Moldova-continua-sa-fie-spalatorie-pentru-banii-ruseti-115359.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Este un coteț și pentru controversatul Rogozin care poate veni la Chișinău oricând vrea, chiar și într-o zi de doliu când basarabenii comemorează victimele deportărilor staliniste.

http://www.zdg.md/editia-print/editoriale/rogozin-la-chisinau-moldova-in-doliu

Este un coteț mai ales în regiunea transnistreană care mai repezintă și o mare gaură neagră pe unde trece nestingherit armament, droguri. Acum, mai suntem impuși să recunoaștem plăcuțele de înmatriculare transnistrene. Apoi ce va urma? Recunoașterea simbolurilor, drapel, stemă, imn, monedă?

http://independent.md/germania-recomanda-chisinaului-recunoasterea-placutelor-de-inmatriculare-transnistrene/#.V5peyvl97IU

Este un coteț și atunci când vorbim despre faptul că țara noastră este cel mai mare furnizor de doping pentru sportivii ruși.

http://www.mold-street.com/?go=news&n=4989

Este un coteț și pentru că presa rusă prin posturi TV, radio, Ziare, domină piața audiovizualului. O domină prin manipulare și propagandă rusească.

http://www.media-azi.md/ro/stiri/mass-media-din-rusia-domin%C4%83-spa%C5%A3iul-informa%C5%A3ional-al-moldovei

Iar aici, chiar în inima capitalei, în scuarul Teatrului Național Mihai Eminescu  poți găsi tot felul de tricouri cu mesaje care mai de care, dar în esență care promovează mesajul Kremlinului.

https://elenarobu.wordpress.com/2016/05/15/vizita-de-lunga-durata-a-lui-putin-la-chisinau/

Cu toate acestea, preferințele electoratului merg spre partidele pro-ruse. Socialiștii au fost cei care au acumulat cele mai multe voturi la alegerile din noiembrie 2014.  Și tot cei mai mulți conaționali de-ai noștri lucrează în Federația Rusă, chiar dacă sunt condiții dure de muncă.

Mai sunt naivi care cred că suntem independenți? Da, acum vorbim mai liber și mai bine limba română. Generația mai tânără în general are mari performanțe la acest capitol. Dar mai mult de atât ce am obținut? Ah, da, un stat aproape falimentar.

Articole similare
Comentarii