Realizările guvernării „fără nume”

Actuala majoritate din Parlament până acum nu a constituit o Alianță, nu a semnat un Acord, nu i-a dat un nume, de aceea o numesc guvernarea „fără nume”. Premierul Pavel Filip își numește Guvernul pe care îl conduce ca fiind al ultimei șanse pentru actuala clasă politică. Interesant ce se va întâmpla mai departe dacă va cădea acest Guvern? R. Moldova nu va mai avea nicio șansă?! E clar, actuala clasă politică nu va mai avea alte șanse.

http://www.mediafax.ro/politic/premierul-republicii-moldova-vizita-bucuresti-pavel-filip-e-guvernul-ultimei-sanse-aceasta-clasa-politica-ciolos-inainte-livra-r-moldova-prima-transa-acordul-imprumut-dorim-masuri-concrete-reforma-14992698

Iată în opinia mea 5 lucruri/decizii prin care s-a remarcat până acum Guvernul Filip și majoritatea parlamentară „fără nume”:

1. Micșorarea tarifelor la gaz și energie electrică cu 10%, deși experții spuneau că sunt marje ca aceste tarife să fie micșorate cu 20-30% dacă se exclud schemele de furt.

2. Indexarea pensiilor cu 10%, deși pensionarii așteaptă majorarea pensiei de cel puțin două ori.

3. Legea cu privire la Procuratură, care, între altele, prevede alegerea procurorului general prin concurs de către Consiliul Procurorilor. Dar acest lucru nu poate fi realizat dacă nu este modificată și Constituția în acest sens.

4. Demisia procurorului general, Corneliu Gurin

5. Numirea unui nou guvernator la BNM
Ce s-a promis și a rămas doar la nivel de promisiuni:

1. Un Acord negociat cu FMI

http://unimedia.info/stiri/Pavel-Filip-despre-un-nou-Acord-cu-FMI-In-martie-am-putea-avea-un-nou-Acord-negociat-108463.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

2. Asistență financiară din partea României. Condițiile impuse de România încă nu au fost realizate

http://unimedia.info/stiri/ce-conditii-trebuie-sa-indeplineasca-guvernul-filip-pentru-a-primi-prima-transa-din-imprumutul-romaniei-108458.html

3. Legea cu privire la bugetul de stat pentru anul 2016, care încă nu a fost prezentată în ședința de Guvern.

4. Implementarea Serviciului național unic de urgență 112, o restanță încă din anii 2011-2014.

http://www.mold-street.com/?go=news&n=4517

În final, amintesc aici și despre decizia Curții Constituționale prin care li s-a oferit alegătorilor dreptul de a-și alege direct președintele țării.  Această decizie am plasat-o înafara realizărilor/restanțelor guvernării, în speranța că nu au existat imixtiuni în ceea ce privește luarea unei asemenea decizii de către magistrații Înaltei Curți.

Articole similare
Comentarii