Rușii au atacat cu 30 de rachete o bază militară la 25 de km de granița cu Polonia. Cel puțin 9 oameni au murit şi 57 au fost răniți

Sunt 18 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. În cursul nopții au răsunat din nou sirenele în mai multe orașe din Ucraina. Forțele ruse au bombardat în această dimineață Lvov și Herson. Sunt explozii și în Ivano-Frankivsk. Sună sirenele, iar oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească imediat. Între timp, Rusia și Ucraina negociază prin videoconferință găsirea unei soluții în conflictul dintre cele două țări.

9 morți și 57 de răniți în atacul asupra bazei militare din apropierea graniței cu Polonia

Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Precizăm că acest atac aerian are loc la doar 25 km de Polonia şi implicit de granițele NATO. Se pare că armata rusă încearcă astfel să facă presiune asupra NATO.

Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare.

Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv lucrau instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului.

 

Articole similare
Comentarii