Sărmanii noștri deputați

Sunt atât de chinuiți sărmanii noștri deputați. Au mașini pe care trebuie să le întrețină lunar, au case de lux, au blănuri, au costume de brand, au genți de mii de euro. Deci, chiar este incredibil cum se descurcă ei cu doar 7500 de lei pe lună.

Șezătoarea de ieri de la Comisia parlamentară pentru politică externă a scos la iveală adevărata fața a deputaților preocupați doar de propria persoană. Aleșii poporului au pierdut demult contactul cu realitatea, cu alegătorii, cu oamenii acestei țări, pe care, potrivit Constituției, ar trebui să îi slujească. Cum să înțeleagă parlamentarii viața de pensionar sau de profesor, sau de medic, sau de funcționar public din R. Moldova, când ei pot cheltui întreaga pensie de 800 de lei pentru un prânz sau o cină. Poate, unii și trăiesc doar din salariul de deputat, care este oricum net mai mare decât salariul mediu pe economie. Dar majoritatea dintre ei trăiesc pe spatele oamenilor disciplinați care în primul rând plătesc facturile și impozitele, apoi, din banii rămași, se descurcă cum pot.

Cum se descurcă? Datorită rudelor care se află peste hotare și care îi ajută să supraviețuiască.

Acești aleși ai poporului hapsâni, care trăiesc în lumea lor paralelă, cărora nu le pasă de cetățenii acestei țări mi-au alungat mama de lângă mine. Mama mea a lucrat aproape 30 de ani în sistemul educațional, fiind profesoară de clasele primare. Au fost perioade dificile prin care am trecut, dar, ca să supraviețuim, a fost nevoită să plece în Italia. Îi mulțumesc enorm pentru acest sacrificiu! Cred că nu sunt cuvinte să exprime cum se simte un copil cu părinții la mii de kilometri distanță, la fel cum nu sunt cuvinte ca să exprime starea prin care trece un părinte cu copiii săi departe de el…

Aș propune ca pentru toate zilele și nopțile când părinții noștri au fost departe de noi deputații să plătească despăgubiri morale. Da, da din acești 7500 de lei, sumă despre care ei spun că nu știu cum să supraviețuiască. Să plătească lunar compensații. Și apoi să supraviețuiască cu ce le-or mai rămânea.

Articole similare
Comentarii