Secretarul de stat al Franței, Amélie de Montchalin, efectuează o vizită la Chișinău

Urmare a dialogului inițiat de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul discuțiilor purtate la Paris pe data de 13 iunie 2019, secretarul de stat pentru afaceri europene al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 12-13 septembrie 2019, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

În contextul relansării dialogului cu partenerii noștri europeni, vizita secretarului de stat, Amélie de Montchalin, reprezintă o ocazie deosebită de a impulsiona relațiile moldo-franceze și de a consolida cooperarea noastră bilaterală și europeană pe dimensiunea politică, comercial-economică, culturală, precum și cea a Francofoniei.

Agenda vizitei va include consultări cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, întrevederi cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu, precum și cu vice-președinții Parlamentului Republicii Moldova.

Pe 13 septembrie 2019, la orele 12:00, la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (str. M. Kogălniceanu 67, sala 216), ministrul Nicu Popescu și secretarul de stat, Amélie de Montchalin, vor avea o întâlnire cu peste 220 de studenți francofoni din universitățile din Chișinău, în cadrul căreia vor fi discutate aspecte ale relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și Franța.

Articole similare
Comentarii