Sirienii pe post de sperietoare în războiul din Ucraina. Au fost sperietori şi în R. Moldova, în alegeri

Vă mai amintiți de minciuna cu 30 de mii de sirieni din campania electorală din 2016? O ştire falsă potrivit căreia Maia Sandu chipurile a promis europenilor că va accepta în Moldova 30 mii de imigranți sirieni a bulversat campania electorală şi l-a facut câştigător pe socialistul Igor Dodon. După cum s-a înțeles ulterior, a fost o minciună care a schimbat rezultatele alegerilor prezidențiale în R. Moldova.

Minciuna, falsurile, dezinformarea, propaganda – toate sunt armele inventate de Rusia şi utilizate cu mare succes de puterea rusă. Prin minciună, Kremlinul pare să țină în teroare aproape o lume întreagă.

Acum, în aceste zile de invazie a armatei ruse în Ucraina, una dintre cele mai titrate ştiri se referă iarăși la această sperietoare- sirienii. Iată câteva idei care sunt vehiculate:

„Se pare că, în ultimele zile, Rusia a început să recruteze luptători din Siria, indicând o potențială escaladare a luptei în Ucraina. Experții apreciază că forțele ruse se pregătesc să preia controlul asupra Kievului, potrivit Andalou Agency”.

„Potrivit unei evaluări americane, Rusia operează în interiorul Siriei din 2015. În ultimele zile, luptătorii sirieni au fost recrutați de către Moscova, datorită expertizei lor în războiul urban.”

Ca şi filmulețele video care prezentau armata de ceceni gata să lupte în Ucraina, la fel şi acestea despre sirienii gata să „ajute” Rusia nu sunt decât noi elemente de a teroriza lumea şi a speria ucrainenii (şi nu doar) în lupta lor eroică de a-şi apăra țara, națiunea, independența, libertatea.

Putin a încercat să sperie o lume întreagă cu armata sa „de neînvins”. Dar, cu fiecare zi de rezistenţă a Ucrainei, Rusia devine tot mai slabă, iar Putin (regele) tot mai gol în fața unei lumi întregi. Trebui să fim conştienți de aceste arme pe care le foloseşte de decenii Kremlinul – minciuna, falsul propaganda, dezinformarea- şi să nu ne fie frică. Miturile despre Putin invincibil şi „puterea” armatei ruse se dezumflă pe zi ce trece. Sfârșitul lor este aproape.

 

Articole similare
Comentarii