Spania: Autostrăzile care au devenit gratuite începând cu acest an

În Spania, ca urmare a sfârșitului perioadei de concesionare a autostrăzilor, autostrada AP-7 dintre Tarragon și Alicante, în Andaluzia, și autostrada AP-4, între Sevilia și Cadiz au devenit gratuite începând cu 1 ianuarie 2020.

De altfel, este un prim pas către gratuitatea integrală a autostrăzilor din Spania, transmite presa spaniolă, citată de portalul Nr.1 din Diaspora ER NEWS.

La sfârșitul anului 2019, vicepreședintele regiunii Andaluzia, Juan Marín, publica pe twitter o poză în care apare, plin de zâmbet, anunțând că este ultima dată când mai plătește pentru autostrada.

”La 18 ani am plătit pentru prima dată taxa pentru această autostradă, astăzi, la vârsta de 57 de ani, este ultima dată când fac acest lucru”, a scris politicianul pe rețeaua de socializare. Juan Marín a făcut această poză aflându-se pe autostrada AP-4, între Sevilia și Cadiz.

Pe de altă parte, deși aceste două autostrăzi au devenit gratuite, prețul mediu de taxare al celorlalte autostrăzi care alcătuiesc rețeaua de autostrăzi gestionate de stat a crescut cu 0,84% la 1 ianuarie 2020.

În prezent, în Spania sunt peste 2000 de km de autostradă cu plată, ceea ce reprezintă în jur de 16% din întreaga sa rețea de autostrăzi.

 

Articole similare
Comentarii