Spania : Peste 23.000 de cazuri noi de COVID-19 în numai trei zile

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni peste 23.000 de noi cazuri de COVID-19 faţă de raportarea de vineri, iar în ultimele şapte zile s-au înregistrat încă 141 de decese asociate acestei boli, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au plasat Spania în lista țărilor calificate ca zonă roșie. Asta înseamnă că persoanele care vin din Spania în R. Moldova sunt obligate să stea în carantină 14 zile.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în Spania de la începutul pandemiei ajunge astfel la 462.858, cel mai ridicat bilanț între statele UE.

Citește și: Rusia nu, România da: Lista țărilor clasificate ca ”zonă roșie”

 

Spania are, de asemenea, cea mai ridicată rată din UE a noilor cazuri la 100.000 de locuitori înregistrată în ultimele 14 zile: 205,5 cazuri. Urmează Franţa, cu 87,9 cazuri, şi România, cu 72 de cazuri, notează agenţia EFE.

Numărul infectărilor este ridicat, a admis luni epidemiologul-şef al Ministerului spaniol al Sănătăţii, Fernando Simon. El pune însă aceste cifre şi pe seama numărului mare de teste efectuate.

Oficialul spaniol a precizat că aproximativ jumătate din cazurile detectate sunt asimptomatice şi circa 55% din totalul noilor infectări sunt la persoane cu vârste sub 40 de ani.

Articole similare
Comentarii