Sudul Italiei, afectat din nou de incendii

Sudul Italiei este afectat, din nou, de incendii. În insula Sardinia, la Tortoli, flăcările ameninţă în jur de 20 de locuinţe care au fost deja evacuate. Turiştii câtorva structuri de cazare, o pensiune agricolă şi două spaţii amenajate special pentru corturi, au fost nevoiţi să părăsească zona. Vântul împinge fumul spre plajă, creând panică în rândul cetăţenilor. Alte incendii se înregistrează în zona Nuoro, tot din Insula Sardinia, scrie Radio România Actualități.

Afectat de flăcări este şi Parcul Natural Punta Pizzo, la Gallipoli, tot în sudul Italiei. Flăcările au ajuns până lângă un hotel care se află în interiorul pădurii. Pe parcursul operaţiunilor de stingere a focului, echipajele de pompieri au găsit corpul unei persoane în întregime ars.

Un alt incendiu se extinde în Provincia Agrigento, din Sicilia, la o mare distanţă de locuinţe.

O furtună s-a abătut şi peste plajele dintre Licola şi Varcaturo, în apropiere de Napoli. Vântul a smuls umbrelele din nisip, turiştii intrând în panică. Unele spaţii balneare au fost distruse, cea mai afectată zonă este cea a plajei Gallo, unde au fost rănite aproximativ 10 persoane, printre care şi o fetiţă.

Articole similare
Comentarii