Susțin declararea lui Rogozin persona non-grata pe teritoriul R. Moldova

10

Susținerea regimului separatist de la Tiraspol a atins cote inimaginabile de când socialistul Igor Dodon a devenit președinte al R. Moldova. Este strigător la cer să vii cu intenția de a decora militarii moldoveni, transnistreni și ruși cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. Deocamdată nu am văzut nicio reacție din partea veteranilor războiului de pe Nistru care să condamne aceste apucături ale președintelui Dodon. De ce toți tac? Sau le convine o atare situație? Să fie decorați alături de cei care ne-au împușcat conaționalii? Este cel puțin stranie această tăcere.

Mai mult, i-am văzut pe câțiva veterani că au ieșit la manifestarea de susținere a sistemului mixt de vot,  unii chiar s-au îmbrîncit pe acolo și nu i-au permis liderului PPDA, Andrei Năstase să țină un discurs în fața manifestanților. Însă, pentru memoria camarazilor lor căzuți în război, sunt ei gata să semneze această petiție? Nu e nevoie nici măcar să se îmbrâncească, doar să își pună semnătura și să ceară ferm să fie respectată memoria celor care au murit în războiul din 1992.

În schimb, mai mulți activiști civici au scris o petiție online prin care cere autorităților să-l declare pe Dmitri Rogozin persona non-grata pe teritoriul R. Moldova. Am semnat această petiție și îi îndemn și pe alții să facă la fel. Să dăm dovadă de demnitate și să apărăm onoarea celor care și-au dat viața pentru ca acest teritoriu să fie integru.

PETIȚIE

STOP sponsorilor regimului separatist

PETIȚIE ADRESATĂ GUVERNULUI, PARLAMENTULUI ȘI PREȘEDENȚIEI REPUBLICII MOLDOVA

 

”Cerem autorităților aplicarea interdicției de intrare în țară și declararea lui D. Rogozin persona non-grata.

Semnatarii acestui Apel , revoltați de ultimile declaraţii ale lui Dmitrii Rogozin, preocupați de continuarea exercițiilor militare și acțiunile autorităţilor separatiste din regiune transnistreană, susţinute în mod deschis de către autorităţi de nivel înalt ale Federaţiei Ruse, cheamă toți cetățenii de bună credință să semneze o petiție prin care cer declararea lui Dmitrii Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova.

Este timpul să spunem ”STOP!” oricăror vizite ale sponsorului separatismului din Republica Moldova, susținătorul deschis al războiului hibrid contra cetățenilor țării noastre. Motivăm acest demers prin faptul că,

1. Dmitrii Rogozin a participat personal la insurecția militară contra autorităților constituționale ale Republicii Moldova din 1992, numărându-se printre cei care au luptat de partea trupelor separatiste, care-au cauzat crime și suferințe, imposibil de recuperat. Mâinile lui sunt pline de sânge!

2. Dmitrii Rogozin continuă să ameninţe în mod deschis şi obraznic cu razboi cetățenii Republicii Moldova, susținând militar şi politic regimul separatist de la Tiraspol, încălcând cu brutalitate convențiile și dreptul internațional, inclusiv prevederile Tratatului Politic semnat între RM și Federația Rusă, astfel sfidând în mod direct cetăţenii şi autorităţile Republicii Moldova. Tolerarea acțiunilor sale înseamnă lașitate!

3. În repetate rânduri, Dumitru Rogozin a pus la îndoială suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, susţinând direct și explicit separatismul militarist şi administrația separatistă de la Tiraspol, provocând revolta legitimă a cetățenilor moldoveni. Este timpul să-i închidem ușa în nas!

4. Cerem autorităţilor Republicii Moldova asocierea la sancţiunile internaţionale în privinţa lui Dmitrii Rogozin. Suntem categoric împotriva accesului acestui demntiar rus pe teritoriul Republicii Moldova, care subminează direct cetăţenii şi autorităţile şi nu în ultimul timp memoria eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova! Neglijarea petiției va însemna că autoritățile încuviințează actele lui.

5. Solicităm denunțarea funcției de ”reprezentant al Președintelui Federației Ruse pentru Transnistria” pe care pretinde că o exercită Dmitrii Rogozin – o etichetă falsă, manipulatoare și sfidătoare, care sugerează că RM ar fi acceptat vreodată transmiterea în custodia sau jurisdicția Federației Ruse a controlului asupra unei regiuni care aparține RM de drept. Este timpul să eliminăm această etichetă calomnioasă!

6. Cerem insistent autorităților RM să se abțină de la orice acțiuni de celebrare a celor 25 ani de la instalarea Operației de menținere a păcii (PKO), care nu a servit niciodată standardelor pretinse, aliniindu-se instrumentelor de șantaj și susținere a separatismului transnistrean, în detrimentul intereselor RM.

7. Lansăm această petiție către toți cetățenii Republicii Moldova, către liderii și membrii organizațiilor societății civile, către mediul academic, partidele politice, biserică, sindicate, autorități locale și centrale, mass media, din țară și din străinătate, să susțină această petiție ca un demers moral contra adevăraților sponsori ai separatismului transnistrean.

Sancționarea sponsorilor regimului separatist ar trebui să însemne un pas corect în direcția recuperării controlului asupra regiunii transnistrene. Este momentul în care jumătățile de măsură ori neglijarea acestui demers cetățenesc va demonstra consecvența sau lipsa de consecvență a autorităților.

Transmitem acest apel pe mai multe reţele de socializare, rugându-vă să-l difuzați la televizor, social media, în stradă și prin orice alt mijloc accesibil.

Petiția poate fi semnată aici.

 

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!