Vaccinul lui Putin : Păzea să nu ajungă și în R. Moldova

Editorial Elena Robu

Vaccinul ”anti-COVID” anunțat de Rusia continuă să stârnească controverse în întreaga lume. Unul: pentru că nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat; doi : pentru că nu a existat niciun fel de transparență în procesul de testare a vaccinului; trei : nu cunoaștem dacă este eficient și care ar fi reacțiile adverse.

Specialiștii din întreaga lume sunt sceptici. Ei lasă să se înțeleagă faptul că vaccinul rus nu a respectat procesul științific obișnuit.

De ce este periculos vaccinul lui Putin? Pentru că într-o dictatură, așa cum este Rusia, oamenii nu au cum să se împotrivească vaccinării. Își vor expune riscului propria sănătate și viață, pentru că nimic nu este sigur într-o dictatură și pentru că oamenii nu au de ales decât să se supună, fiind spălați pe creier de propaganda rusă.

Păzea ca vaccinul lui Putin să nu ajungă și în R. Moldova

Având în vedere relația ”strânsă” între președintele moldovean Igor Dodon și președintele rus Vladimir Putin, există mari posibilități ca acest vaccin să ajungă și în R. Moldova, unde să fie impusă o vaccinare în masă a cetățenilor.

Este foarte grav, poate cel mai grav când deciziile politice luate atentează la viața și securitatea cetățenilor. Acesta poate fi unul din cazuri.

Între timp, România a anunțat, prin vocea președintelui Klaus Iohannis că nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi, tocmai pentru că nu există nicio validare externă pentru acest vaccin.

Va proceda la fel și președintele moldovean Igor Dodon?

Articole similare
Comentarii