Valeriu Muravschi, despre guvernarea care i-a alungat copiii și nepoții din țară

Acum 2 ani, am avut o discuție cu primul premier al R. Moldova Valeriu Muravschi, în cadrul emisiunii Alb&Negru pe care o realizam la UNIMEDIA. A fost o emisiune despre ceea ce a ajuns R. Moldova astăzi.

Scriam atunci că e o situație aproape inexplicabilă cum s-a întâmplat că cei care au pus bazele acestui stat după 1989, ajung astăzi să își vadă copiii și nepoții doar prin skype, pentru că au fost nevoiți să plece de acasă din cauza situației politice din țară.

„Actuala guvernare mi-a alungat copiii și nepoții din țară”, mi-a spus fostul premier la emisiunea Alb&Negru. Cu siguranță, atunci când au semnat pentru Declarația de Independență nici în cele mai negre vise nu au văzut că peste 25 de ani vor ajunge să trăiască având copiii departe de casă, alungați de deznădejde și decepție.

Fiecare este în drept să aleagă unde să trăiască și cum să le ofere o viața mai bună copiilor. Dar dacă urmează al doilea val de plecări masive din țară, ce se alege de acest pământ?! La această întrebare, dl Muravschi a rămas blocat. Este cu adevărat grav, pentru că nu se știe ce se mai poate alege de R. Moldova.

Nimănui nu îi este ușor în această situație, nici celor care rămân, nici celor care pleacă. Suntem generația care crește și îmbătrânește pe skype. Cu siguranță, majoritatea dintre noi își doresc ca R. Moldova să devină o țară în care să vrei să rămâi, iar părinții să nu se mai despartă în nicio condiție de copiii lor. Așa e firesc să fie. Așa e normal.

Articole similare
Comentarii