Viața în Wuhan în plină epidemie de coronavirus. Studentă: „E un oraș fantomă. Partidul Comunist nu e foarte transparent„

Cazul de coronavirus din Germania este primul în care boala s-a transmis de la om la om în Europa. Autoritățile spun că pacientul este un bărbat care nu a fost în statul asiatic, dar a avut o întâlnire cu un cetățean chinez săptămâna trecută. Între timp, cel din urmă a fost diagnosticat cu pneumonie virală, transmite digi24.ro.

Numărul deceselor provocate de virusul mortal a ajuns la 107, iar cel al persoanelor infectate a trecut de 4.500.

Zi de zi, tot mai mulți oameni se prezintă la spitalele din China unde sunt diagnosticați cu pneumonie virală. Este și cazul unei femei însărcinate din Wuhan, punctul 0 al epidemiei. Doctorii au fost nevoiți să-i facă de urgență cezariană pentru a salva viața atât a mamei, cât și a fătului. Cei doi au fost separați după naștere, pentru protejarea sănătății bebelușului.

„Era nevoie de operație pentru a încheia sarcina. Odată cu nașterea bebelușului, o eliberăm pe mamă căreia îi vom putea administra un tratament mai bun pentru plămâni”, spune Zhao Yin, doctor.

Oamenii se tem să mai iasă afară din case și cred că autoritățile nu prezintă adevăratele cifre ale epidemiei.

„Nu știm exact ce se întâmplă, pentru că Partidul Comunist nu este foarte transparent, așa că nu știm dacă spune adevărul sau dacă subestimează cazurile. Nu știm exact ce se petrece, cât va dura, aceasta este partea cea mai înfricoșătoare. Faptul că nu este nimeni pe stradă este la fel de înfricoșător, e ca un oraș fantomă”, spune Helen Chen, studentă.

Rupți de lume, oamenii din Wuhan au ieșit la ferestre unde au cântat pentru a arăta că sunt în viață și că au nevoie de ajutor.

Între timp, mii de chinezi care trăiesc lângă granița cu Hong Kong au plecat către această regiune pentru a scăpa de amenințarea virusului, deși au fost raportate şi acolo cazuri.

Hong Kong-ul a decis închiderea unei părți a graniței cu China continentală. În plus, a suspendat jumătate din cursele feroviare și a restricționat zborurile, pentru a limita răspândirea pneumoniei virale.

Experții spun că noul tip de coronavirus va provoca cel puţin câteva zeci de mii de îmbolnăviri şi va dura mai multe luni, în cel mai bun caz.

 

Articole similare
Comentarii