(VIDEO) Autoritățile ne bagă în jocul lor. Ce facem noi, jurnaliștii?

Am urmărit ieri de la distanță Forumul Mass-Media care s-a desfășurat la Chișinău. Partea bună a lucrurilor, față de anul trecut, este că autoritățile în persoana președintelui Parlamentului, Andrian Candu, au venit totuși în fața jurnaliștilor. Alta e întrebarea cât de utile au fost aceste discuții și dacă părțile s-au ascultat, nu doar s-au auzit una pe alta.

În video-ul de mai jos mă refer la un alt aspect foarte discutat, cel legat de diplomele oferite de autorități jurnaliștilor. De ce premiază instituțiile statului jurnaliștii e clar. Dar ce facem noi? Ce atitudine luăm? Ce practici internaționale sunt în acest sens? De câte ori am refuzat și eu personal asemenea diplome? Despre asta vorbesc în cele ce urmează.

Și ar mai fi de adăugat: decât diplome, mai bine salarii decente pentru cetățenii din R. Moldova. Din câte se vede, autoritățile se întrec la oferit diplome pentru medici, pedagogi, polițiști, procurori, academicieni și tot așa. Mai bine s-ar întrece la oferit pensii, salarii bune, viață condiții decente de viață, așa încât oamenii să nu fugă de acasă.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii