Wikipedia nu reușește să țină pasul cu traseismul politic din Moldova. Cazul Iurie Leancă

Dacă dați la căutare pe google.com ”Partidul Popular European” și ajungeți pe pagina enciclopediei online gratuite, wikipedia.org (varianta în română) aveți grijă la veridicitatea informațiilor pe care le veți găsi acolo. Mai ales la rubrica PPE în statele non-UE, unde Iurie Leancă este în continuare prim-ministru, este membru PLDM și reprezintă PPE în R. Moldova. Toate astea sunt informații vechi și din altă epocă. Dar pentru că în R. Moldova, fenomenul traseismului politic e atât de răspândit și de frecvent, nici marile enciclopedii virtuale nu pot să țină pasul. Așa că fiți atenți când dați peste asemenea informații.

Între timp, Iurie Leancă și-a creat propriul partid și a utilizat denumirea PPE pentru partidul său, deși formațiunea europeană i-a solicitat de mai multe ori să renunțe la această denumire pentru că nu are nicio legătură cu Partidul Popular European.

Asemenea declarații au fost făcute în 2017 de către eurodeputatul Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, în cadrul unei emisiuni pe care am realizat-o în direct la Bruxelles, din studiourile Parlamentului European.

Puteți revedea în link-ul de mai jos acele declarații.

http://unimedia.info/stiri/video-declaratii-acide-la-adresa-ppem-este-foarte-clar-ca-acest-partid-nu-are-nicio-legatura-cu-ppe-133963.html

Iurie Leancă nu mai este nici prim-ministru, acum e parte a Guvernului Filip în funcția de vicepremier, un Guvern votat în fapt de seară la începutul anului 2016. De atunci și până acum, Guvernul Filip nu a reușit să convingă partenerii europeni că R. Moldova își face temele pentru acasă și realizează reformele asumate. R. Moldova încă are mari restanțe la acest capitol, dovadă și faptul că nici până azi asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro nu a ajuns în țara noastră. Și asta nu din cauza europenilor, dar din cauza Guvernului de la Chișinău, un elev cu foarte multe restanțe în domeniile cele mai vulnerabile cum ar fi independența justiției, mass-media, combaterea corupției.

Așadar, mare atenție la informațiile pe care le găsiți pe internet. Nu toate redau adevărul, pentru că adevărul în R. Moldova este mai schimbător decât timpul de afară.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii