Ziua Europei și #pobeda din mințile noastre

Pe continentul european, la 9 mai este marcată Ziua Europei. Este unul dintre simbolurile europene care promovează unitatea europenilor. Reconcilierea este un alt simbol al acestei zile. 9 mai este un prilej să ne amintim să fim mai buni, să cinstim memoria istoriei (așa cum a fost ea), să menținem și să promovăm pacea în lume.

O vorbă veche spune că orice pace cât de nedreaptă ar fi ea este întotdeauna mai bună decât cel mai drept război.

Nimeni nu contestă ororile războiului și nici faptul că eroii ar trebui cinstiți. Dar nu sunt de acord să cinstim erorile din istorie care au fost băgate intenționat în manualele de istorie de-a lungul anilor. Cine va fi în stare stare să corecteze aceste erori care și astăzi sunt inscripționate pe monumente, iar în loc de marele război pentru apărarea patriei (1941-1945) să fie scris: cel de-al doilea război mondial (1939-1945)? Despre asta am scris și anul trecut, dar nimic nu s-a schimbat.

Guvernarea, adică PD a votat pentru declararea în R. Moldova a zilei de 9 mai – Ziua Europei, drept sărbătoare oficială în R. Moldova, dar astăzi a oganizat un marș dedicat și Zilei Victoriei.

Președintele Igor Dodon îi sfidează pe cei care l-au votat și prefră să plece la Moscova în această zi să stea în dreapta liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cel care a îngenunchiat Rusia prin corupție și dictatură.

Iar moldovenii? Se vor europeni, dar strigă #pobeda. Promovează panglici străine, un simbol militar rus, dar merg să se odihnească în Europa și vor să trăiască așa cum este în UE.

Am mai spus, atâta timp cât nu vom opri propaganda rusească, vom striga #pobeda în inima Europei.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii