23.000 de euro restituiți unei persoane pentru nerespectarea prevederilor contractuale

Unui consumator din R. Moldova, nemulțumit de prestarea serviciilor unui dezvoltator imobiliar, i s-au restituit 23.000 de euro, după ce acesta a depus o plângere la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Consumatorul a încheiat un contract de investiții cu o companie imobiliară, dar s-a considerat prejudiciat din cauza tergiversării dării în exploatare a construcției. Prin urmare, consumatorul a solicitat agentului economic rezilierea contractului încheiat între părți pe motivul nerespectării condițiilor contractuale de către dezvoltator, ceea ce constituie un abuz din partea firmei, se arată într-un comunicat de presă al Agenției.

După intervenția Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, pe 23 ianuarie curent, compania a prezentat ordinele de transfer a sumelor bănești în contul consumatorului și anume 23.000 de euro, valoarea totală achitată pentru imobil.

De menționat că o petiție similară ce s-a referit la investiții imobiliare a parvenit în adresa Agenției în anul 2017. Consumatoarea a investit banii fiicei sale aflate în străinătate în 2 imobile din sectorul Râșcani al capitalei. Din motivul nefinalizării lucrărilor de construcție ce necesitau a fi executate de către întreprinderea respectivă, femeia a solicitat rezilierea contractului încheiat și restituirea contravalorii apartamentelor procurate. Prin implicarea autorității de stat abilitate cu funcții de protecție a drepturilor consumatorilor, consumatoarei i s-a returnat integral valoarea investita in imobile, 35.793 euro.

Dar câte alte cazuri rămân nesoluționate fie din cauza faptul că oamenii nu sunt informați, fie că instituțiile statului nu își îndeplinesc la maxim obligațiunile.

Articole similare
Comentarii