A fost lansată o petiție pentru deschiderea mai multor secții de vot în diaspora

Reprezentanți din diaspora au lansat o petiție în vederea deschiderii mai multor secții de vot în străinătate pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

”Pornind de la rezultatele participării în turul doi la alegerile prezidențiale din 2016 și pentru evitarea organizării dezastroase a scrutinului electoral așa cum s-a întâmplat în noiembrie 2016, Diaspora cere Guvernului R. Moldova deschiderea a cel puțin 28 de secții de vot suplimentar la cele deschise în 2016”, se arată în petiție.

Potrivit autorilor petiției, ”la scrutinul din noiembrie 2016, în 18 secții de vot nu au ajuns buletine de vot. Conform estimărilor, doar în aceste secții de vot nu au reușit să voteze din acest motiv peste 20 mii de oameni”.

Totuși, țin să reamintesc faptul că pentru aceste alegeri, partidul de la guvernare (PD) a făcut legea în așa fel încât numărul alegătorilor să nu mai conteze. Nu există prag de validare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, prin urmare câți alegători vor ieși la vot, atâția vor fi suficienți pentru a alege deputații în viitorul Parlament.

Toți cei care susțin acest demers prin care să fie deschise mai multe secții de votare în diaspora pot semna petiția aici.

Articole similare
Comentarii