Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că cetățenii moldoveni din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse. „Vești bune pentru moldovenii din diasporă. Ieri Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării.

Din 1 ianuarie 2023, acestea vor fi de două ori mai mici, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată”, a precizat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a menționat că, tot astăzi, se lansează în regim pilot platforma unică de programări consulare – programari.gov.md -, elaborată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Agenția de Guvernare Electronică. Pentru început, platforma va fi utilizată de 13 ambasade, iar în scurt timp ea va fi extinsă în toate reprezentanțele noastre diplomatice și consulare.

„Modificările în cauză vor simplifica interacțiunea cetățenilor noștri cu oficiile consulare, vor îmbunătăți calitatea acestora și le va face mai accesibile pentru oameni. Iar noi vom munci în continuare pentru a le oferi concetățenilor noștri din diasporă servicii consulare rapide și de calitate, pentru a face legătura lor cu Moldova și mai ușoară”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Articole similare
Comentarii