A fost lansată o petiție prin care se cere expulzarea din Elveția a Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin

„Reuniți-o pe „Eva Braun” cu „Führerul” ei!” O petiție lansată online pe site-ul Change.org cere Elveției să forțeze plecarea Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin.

Până acum, cererea a fost semnată de peste 67.500 de persoane din cele 75.000 solicitate de semnatarii petiției care, de altfel, sunt cetățeni din trei țări: Rusia, Belarus și Ucraina, afectați de războiul declanșat de Kremlin.

În acest document tradus în trei limbi, germană, engleză și franceză, semnatarii fac apel către „autoritățile elvețiene” să acționeze împotriva acestei femei de 38 de ani care „se ascunde de consecințele sancțiunilor impuse Federației Ruse” în țara lor…”

Potrivit cotidianului francez La Dépêche, Alina Kabaeva locuiește în prezent într-o cabană ultraprotejată din Alpii elvețieni, lângă orașul Lugano. Este, însă, imposibil de spus unde se află în prezent Alina Kabaeva.

„Vă rugăm să luați în considerare foarte atent faptul că i s-a acordat cetățenia țării dumneavoastră”, se arată în petiția, care insistă că „pentru prima dată în istoria modernă” Elveția „și-a încălcat neutralitatea”, „fapt care nu s-a întâmplat nici măcar față de Germania nazistă în secolul al XX-lea”.

Aur olimpic, dopaj și politică

Parcursul Alinei Kabaeva, originară din Tașkent, Uzbekistan, este uluitor. Gimnastă de top până la mijlocul anilor 2000, renumită pentru flexibilitatea ei extremă, se află în fruntea unui palmares impresionant. Campioană olimpică la Atena în 2004, a fost, de asemenea, încoronată de nouă ori campioană mondială și de 16 ori campioană europeană la diferite discipline.

Pe acest subiect, o a doua petiție, mai confidențială, cere retragerea medaliilor olimpice deținute de Alina Kabaeva.

Suspendată pentru dopaj

În 2001, Alina Kabaeva a fost suspendată pentru doi ani, pentru dopaj. Timp liber pe care îl va folosi pentru a intra în politică. Și aici din nou cu succes, pentru că în 2005 a devenit membră a Consiliului Suprem al partidului Rusia Unită, partidul politic al lui Vladimir Putin.

Din 2008, cea care este considerată una dintre cele mai influente femei din Rusia este și președinte al consiliului public al Grupului Național de Media, totul pentru un salariu anual de 10 milioane de dolari, detaliază publicația Le Point.

Relație secretă

Relația dintre Alina Kabaeva și Vladimir Putin este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Rusiei. În 2008, ziarul Moskovski Korrespondent a „formalizat” relația lor romantică și a indicat că în curând urmează să fie organizată o căsătorie religioasă.

De atunci, Vladimir Putin a continuat să nege această informație, iar ziarul a fost închis la sfârșitul anului 2008.

Deși subiectul este tabu în Rusia, Putin și Kabaeva ar avea deja trei copii. Potrivit Le Point, Alina Kabaeva a născut în 2019 gemeni, al căror tată ar fi liderul de la Kremlin.

Articole similare
Comentarii