”A-i ataca pe cei care în această perioadă se întorc în țară nu ne face cinste”. Reacția secretarului de stat al DRP

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni Ovidiu Burdusa, transmite un mesaj pe rețelele de socializare, ca urmare a criticilor publice la adresa românilor care se întorc acasă din străinătate:

”Am remarcat cu amărăciune că în spațiul public se înmulțesc mesajele în care românii se atacă între ei pentru simplul motiv că unii trăiesc aici, în România, iar alții, care au ales să se stabilească în alte state, vor acum să se întoarcă acasă.

În loc să ne împărțim în “tabere”, trebuie să înțelegem că, pentru a depăși cât mai repede această perioadă de criză, e mult mai important să fim uniți, solidari și responsabili atât față de noi, cât și față de cei din jur!

Românii din țară și cei care revin din străinătate își doresc aceleași lucruri: să se simtă în siguranță și să fie lângă cei dragi. Se spune adesea că românii care au plecat nu au plecat de bine. Nici acum, când se întorc, nu se întorc de bine. Este omenește ca în asemenea momente să ne dorim cu toții să fim acasă, iar ACASĂ este România.

A-i ataca pe cei care în această perioadă se întorc în țară nu ne face cinste. Compasiunea, înțelegerea și o mână de ajutor sunt mai importante, în aceste momente, decât cine cu ce fel de contract de muncă a lucrat în Italia, Spania sau Germania, în ce condiții a locuit și unde a plătit impozit.

În același timp, îi îndemn pe toți românii care revin din state unde cazurile de infectare cu COVID-19 sunt numeroase să facă tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei din jur și pe cei din țară.

Respectați măsurile luate de autoritățile române acceptați punerea în carantină sau izolare, după caz, în funcție de recomandările care vi se fac la punctele de frontieră.

Și nu uitați că medicii, asistenții medicali, personalul MAI, MAE etc. fac eforturi supraomenești pentru ca persoanele infectate sau cele cu risc să fie depistate la timp, astfel încât să țină sub control propagarea coronavirusului. Avem cu toții datoria să îi sprijinim!”

Articole similare
Comentarii