A traversat munții Sloveniei pe jos pentru a ajunge în Italia

Ion și Victoria Miron sunt de aproape 15 ani în Italia, stabiliți la Bologna. S-au cunoscut și au întemeiat o familie aici, departe de casă. Ion are 37 de ani, este originar din satul Pepeni, raionul Sângerei și de meserie este bucătar, iar Victoria, tot 37 de ani, este originară din satul Chirileni, raionul Ungheni și profesoară de meserie. Victoria are 5 frați și surori, toți împrăștiați în lume, din SUA până în Rusia. Doar unul a mai rămas acasă.

Ion și Victoria au plecat din R. Moldova în 2003, fără a se cunoaște unul pe altul. Cu o privire în trecut, Victoria povestește că de fapt nimic nu a fost o întâmplare. Plecând de acasă, și-a cunoscut viitorul ei soț. Pentru Ion, emigrarea a fost ceva mai dificilă. S-a pornit spre Italia ilegal, cu o viză turistică în Croația, cu un grup de moldoveni. Din Croația, au mers o săptămână pe jos până în Italia. La un moment, dat au fost nevoiți să traverseze pe jos și munții Sloveniei. În locurile mai abrupte, s-au ajutat unul pe altul cu funiile și cu ce se mai putea.

În interviul video de mai jos, urmăriți experiența de emigrare a Victoriei și a lui Ion Miron, cum s-au cunoscut, cum și-au întemeiat o familie, unde se simt ca acasă și ce gânduri au pentru R. Moldova.


Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii