Ala Nemerenco către medici după numirea Silviei Radu la Ministerul Sănătății: Răbdați și asta?

0

Ala Nemerenco, doctor în medicină, fostă coordonatoare a proiectului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova vine cu o reacție pe Facebook după numirea Silviei Radu la Ministerul Sănătății. Experta vine cu un îndemn pentru premierul Pavel Filip să numească lucrurile pe nume și anume că demisia miniștrilor din sănătate la fiecare aproximativ jumătate de an înseamnă ”dat afară”.

Iată ce a scris doctorul în medicină, Ala Nemerenco despre remanierile făcute astăzi la Ministerul Sănătății:

Remanieri în stil modern high tech a là PD la Ministerul Sănătății. Exact cu acelaș mesaj ca și la demiterea miniștrilor ce au deținut funcția anterior.

18.09.2018
„Și pe acest domeniu am înregistrat progrese. Au fost realizate mai multe reforme – reforma asistenței medicale primare, reforma sănătății publice, iar reforma spitalicească, una foarte importantă, urmează să se producă. Vreau să-i mulțumesc Svetlanei Cebotari, dar contăm pe abilitățile manageriale ale Silviei Radu”, a declarat Pavel Filip.

10.01.2018
„În cuvântul său de felicitare, Pavel Filip, a mulțumit ex-ministrului dnei Grigoraș pentru toate reformele realizate până acum, menționând că experiența și profesionalismul noii conduceri (adică a lui Cebotari) va contribui la obținerea unor rezultate mai bune și mai rapide.”

Numai reforme și progrese realizate în țara asta. Dar ca și în povestea lui Hans Andersen cu regele gol, nimeni nu le vede. Fiindcă regele e gol… Iar referitor la rezultatele reformelor, nu vă grăbiți, ele sunt încă în sertare. Să vedeți mai târziu ce rezultate o să vă dea….

Dna Cebotari Svetlana și-a asigurat locul în istorie pentru distrugerea AMP, mai ales la sate și încurcarea ițelor în sănătatea publică într-un hal fără de hal. Ne-a zâmbit așa nițel ofensată și ne-a dat din mânuță. Vedem ce face noul ministru cu reforma spitalicească. Aici va fi și mai grav. Eu pun pariu că știu ce o să spuna PM Filip cam prin februarie.

Multstimate dle Prim Ministru, nu presați atâta pe ei, că ni-e jale nouă deja

Și numiți lucrurile pe nume, nu vă mai prostiți atâta, mulțumind pentru prostie – demisia miniștrilor din sănătate la fiecare aproximativ juma de an se numește în popor „dat afară”. Pe cei buni i-ați ține cu ambele mâini. Vă rog, nu vă mai bateți joc atâta de sistemul sănătății, și nu faceți pe el experimente incompetente, că asta nu e construcție de drumuri, și nici producere de roți de avioane, și nici chiar Primărie, aici se moare. Și se duc doctorii pe un capăt, și pacienții tot se duc… Doar că în diferite direcții…

Și un cuvânt pentru consilierii PD, probabil cei electorali – nota 10 și приз в студию! Opoziția, turnați-le o bere, că-s de milioane!

P.S. (adăugat) O întrebare pentru medici. Ați răbdat și suferit multe. Cui nu i-a fost lene a făcut experiențe cu salariile voastre, cu medicamentele și echipamentele care nu le aveți, cu documente neroade, birocrație și controale, reforme aiurite. Prin sistem au defilat mai mulți oportuniști decât ați putut duce. O răbdați și asta? Vă indignați olecuță și … trece? Cei 9-11-13 ani de studii medicale din voi (la alții și mai mult cu doctorate) ce zic?”
***
Scriam anterior despre parcursul Silviei Radu, după alegerile locale din Chișinău că i se va găsi un locușor cald în partid, în Guvern sau în diplomația moldavă. Nu a trecut multă vreme și lucrurile s-au aranjat exact așa. Mai credeți în coincidențe și luat prin surprindere?!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!