Ala Nemerenco solicită guvernării să majoreze salariile medicilor: ”Nu e suficient să bată lumea din palme”

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco a transmis un mesaj oficialilor din R. Moldova prin care solicită majorarea salariilor pentru medici, asistenți medicali, infirmiere, personal medical din laboratoare, alt personal în funcție de gradul de risc la care se supun și încărcătura fizică pe care o au.

”Stimați oficiali!
Nu cred că e suficient să bată lumea din palme de pe la balcoane pentru a aprecia munca personalului medical. Ei sunt pe cea mai grea, pe prima linie în lupta aceasta nedreaptă și deja avem și în R.Moldova personal medical infectat cu COVID19.

Vă rugăm de urgență să veniți cu modificări și completări la Hotărârea de Guvern nr. 837 din 6 Iulie 2016 (privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală) și legislația privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. A trecut deja suficient timp de când țara a intrat în cod galben, apoi roșu, ba chiar și în regim de urgență, dar despre remunerare – doar discuții.

Medicii, asistenții medical, infirmierele, personal medical din laboratoare, alt personal să fie remunerați suplimentar (și considerabil, nu cu un adaos de 400 lei lunar) în funcție de gradul de risc la care se supun și încărcătura fizică pe care o au.

Noi vom accepta să tăiați de oriunde considerați necesar pentru a acoperi efortul depus acum de colegii noștri. [Și pentru unii conducători de instituții medicale – plătiți vă rog corect și deplin măcar acum gărzile de noapte – lăsăm la o parte șmecheriile!]

Vă doresc să rezistați, dragi colegi.

Și aveți grijă de voi. Îndrăzniți să cereți dacă nu aveți suficient echipament de protecție, cereți standarde și protocoale pentru fiecare procedură, ajutați-vă reciproc și învățați cât mai mult despre acest ucigaș invizibil.

Pentru că numai așa veți fi în siguranță!”, a scris Ala Nemerenco pe contul său de Facebook.

Articole similare
Comentarii