Am decis să plec în Franța

Toamna aceasta îmi aduce multe schimbări. Emisiunea Alb&Negru, care face în curând 4 ani de la lansare și pe care tradițional o urmăreați de luni până joi la ora 16.00 LIVE pe UNIMEDIA va avea alt format de acum încolo. Îmi voi desfășura activitatea mea de jurnalist în Franța de unde voi putea fi mai aproape de diasporă pentru a vorbi despre problemele, visele, trăirile pe care le au moldovenii noștri stabiliți în străinătate.

Toată activitatea mea pe care o realizam la Chișinău, o transfer în Franța, pentru a eficientiza și mai mult ceea ce Diaspora încearcă de ani buni să aducă la cunoștința conaționalilor de acasă. Îmi propun să construiesc o legătură informațională mai strânsă între ceea ce se întâmplă în Europa și în Moldova. Vreau o apropiere a direcției europene de dezvoltare a țării, pentru că e unica oportunitate de dezvoltare. Asta pentru a adăuga transparență lucrurilor care ni se întâmplă în țară, pentru a înțelege mai bine oportunitățile pe care le are Moldova în dezvoltarea sa europeană. În sfârsit, pentru a vorbi și mai mult despre fărădelegile care se întâmplă în republica noastră și pe care nu le putem combate doar cu vocea poporului rămas acasă.

Avem nevoie de o nouă direcție, mai eficientă, în ceea ce ține de legătura Diasporei cu cetățenii de acasă și invers. Avem nevoie ca jurnalismul de acasă să depășească hotarele impuse de niște guvernări care au adus statul acolo unde se afla acum. E nevoie, în sfârșit, ca profesionalismul nostru, al jurnaliștilor să contribuie la o informare corectă și la crearea unei baze informaționale echidistante, așa încât cetățenii noștri să înțeleagă ceea ce li se întâmplă. Zecile de proteste nu au dat deocamdată roadele scontate. Oamenii în continuare sunt bulversați și pierduți. Nu mai știu dacă trebuie să creadă sau nu ceea ce văd și aud, findcă nu prea există canal de informare echidistante și corecte. Cu cât mai multe surse de informare echidistante vom pune la dispoziția cetățenilor, cu atât mai repede va veni momentul în care Moldova va putea aduce omagii celor care au luptat pentru o democratie, precum Grigore Vieru sau Doina și Ion Aldea-Teodorovici, etc.

Iau cu mine 15 ani de experiență în jurnalism, în televiziune, în emisiuni de dezbateri. S-au adunat mii de emisiuni pe care le-am realizat până acum la diferite instituții media, am pus întrebări la mii de oameni ca să aflu cum trăiesc, cum se descură, ce decizii iau, să aflu unde este ascuns adevărul pe care să îl transmit mai departe telespectatorilor, publicului meu. Toate aceste momente m-au format ca om și ele mă vor însoți și mai departe în tot ce mi-am propus să fac.

În continuare UNIMEDIA și blogul meu, www.elenarobu.md, ramân în serviciul cetățenilor și fac un pas înainte spre o altă etapă în dezvoltarea jurnalismului în Moldova.

În continuare ramâne în mine acea singură credință – românească și voi contribui, ca și până acum, la promovarea valorilor românești/europene.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii