Andrei Năstase, după întâlnirea cu procurorul general interimar și directorul SIS: ”Edificarea statului de drept începe astăzi”

Vicepremierul Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne a avut ieri o primă întrevedere oficială cu procurorul general interimar și directorul SIS. Discuțiile au vizat felul cum vor interacționa de acum încolo instituțiile statului.

În cadrul unui briefing de presă, vicepremierul Andrei Năstase a prezentat principiile asupra cărora s-a convenit în urma discuțiilor:

1. Respectarea strictă și exercitarea doar a competențelor prevăzute de Constituție și de Lege și neadmiterea vreunei comenzi politice, neadmiterea intervențiilor unor interese de grup sau particulare.

2. Cooperarea loială între instituții, în spiritul bunelor practici internaționale – pentru că statul de drept trebuie să funcționeze ca un întreg, în mod unitar.

3. Respectarea strictă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Acționăm numai pentru oameni, nu împotriva lor!

4. Toleranță zero față de orice scheme ilicite care au existat pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste scheme trebuie descoperite și cei care au secătuit țara de bani să fie trași la răspundere.

5. Lucrătorii celor trei instituții trebuie să știe că unicul reper în activitatea lor trebuie să fie legea! Sunteți în drept să nu executați ordine ilegale!
Oamenii așteaptă de la noi să răspundem la întrebări legitime din partea societății, cum ar fi ce s-a întâmplat cu miliardul furat, trebuie să venim în întâmpinarea acestor așteptări.

6. Vom coopera pe deplin și cu instituțiile internaționale în acest sens.

”Ca viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne i-am asigurat public pe dl PG interimar și pe dl director că Guvernul nu va interfera în activitățile lor și îi rog public să nu accepte ingerințe de la nimeni – fie ministru, parlamentar, primar etc. – nici de la mine! Edificarea statului de drept începe astăzi!”, a scris pe Facebook Andrei Năstase.

Articole similare
Comentarii