Au trecut Prutul dezinfectanții morții?

Scandalul dezinfectanților diluați livrați de compania românească Hexi Pharma în aproape toate spitalele din România pare să fie cel mai mare scandal din ultimele decenii din sistemul medical românesc. Totul a ieșit la iveală datorită unor investigații jurnalistice. Asemenea dezinfectanți au fost livrați în sistemul de sănătate românesc timp de 15 ani. În această perioadă, probabil, au murit sute sau chiar mii de oameni din cauza dezinfectanților diluați cu apă care nu își făceau efectul scontat.

Întrebarea care mă frământă de când am citit în presă despre acest scandal fără precedent în România este: Cum să trăiești, cum să dormi în fiecare noapte știind că din cauza ta mor zeci de oameni. Poate că zilnic moare un om din cauza acțiunilor tale… încă nu am găsit un răspuns și nici nu-l voi găsi, pentru că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea a murit într-un accident rutier suspect, la scurt timp de la declanșarea anchetelor. Dacă a fost sinucidere, așa cum se presupune, atunci a meritat oare stilul de viață pe care l-a avut timp de 15 ani? A meritat oare ca totul să se încheie atât de repede? Au meritat oare milioanele de euro pe care le-a avut, dacă totul s-a încheiat cu o moarte subită? Sunt întrebări la care eu nu am un răspuns…

Jurnaliștii de la libertatea.ro scriu că, potrivit unor surse, piața moldoveanească devenise foarte profitabilă pentru Dan Condrea, depășind o sută de milioane de euro.

Mai mult, Dan Condrea s-a îmbogățit și a început afacerile dubioase imediat după ce a cunoscut-o pe viitoarea soție, Uliana Ochinciuc, o moldoveancă cu influențe interesante nu doar la nivelul ministerelor de la Chișinău, ci și în interiorul crimei organizate.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/ancheta-libertatea-filiera-basarabeana-care-l-ingropat-pe-condrea-1490184

Însă, reprezentanții Ministerului Sănătății, cât și directorul Centrului Național de Sănătate Publică, Iurie Pânzaru, susțin că în R. Moldova nu au fost utilizați dezinfectanți de la compania românească Hexi Pharma. Mi-a fost greu să îl cred pe directorul CNSP, care a spus tranșant la emisiunea Alb&Negru despre acest fapt.

http://unimedia.info/stiri/video-iurie-pinzaru-In-moldova-nu-sunt-utilizati-dezinfectanti-de-la-hexi-pharma-115040.html

În condițiile în care sunt atâtea semne de întrebare vizavi de sinceritatea guvernărilor de la Chișinău, îi cred mai degrabă pe jurnaliștii români, pentru că unii jurnaliști nu mint niciodată.

Cazul lui Dan Condrea demonstrează odată în plus că pentru toate relele odată și odată ajungi să plătești. De ce mai multe ori cu propria viață… Atunci nicio sumă de bani nu te mai ajută.

Articole similare
Comentarii