BBC a fost anchetat de autoritățile ruse. Iată ce s-a descoperit

BBC a fost anchetat de autoritățile ruse. La sfârșitul lunii decembrie scriam despre faptul că regulatorul de telecomunicaţii rus Roskomnadzor a început verificările la postul de televiziune BBC World News din Rusia, în conformitate cu legislația, precum și la resursele internet ale BBC, după ce regulatorul din Marea Britanie a venit cu acuzări în adresa Russia Today.

Așadar, pe site-ul BBC au fost descoperite materiale ”traducând atitudini ideologice ale organizațiilor teroriste internaționale“. Acest lucru este menționat pe site-ul Roskomnadzor, scrie tvrain.ru. Este vorba despre citate ale liderului grupului terorist Statul Islamic, interzis în Rusia, Al-Baghdadi.

“Se efectuează o examinare pentru a determina dacă aceste materiale respectă legislația anti-extremistă a Rusiei“, au declarat responsabili din cadrul Roskomnadzor.

În plus, pe 9 ianuarie, Roskomnadzor a trimis o cerere către British TV Ltd. pentru a furniza documente care confirmă respectarea legislației ce vizează mass-media “privind limitarea controlului direct sau indirect al presei ruse de către organizații străine“. Organizația trebuie să furnizeze aceste informații până la data de 16 ianuarie.

BBC World News este canalul internaţional de ştiri al BBC. În schimb, serviciul în limbă rusă BBC există doar pe internet.

Anul trecut, regulatorul britanic Ofcom a acuzat Russia Today că nu a reflectat obiectiv cazul Skripal, dar și evenimentele care se întâmplă în Ucraina și Siria. Încălcările au fost constatate la mai multe programe ale Russia Today.

Articole similare
Comentarii