Belarus, Kârgâstan, Moldova…

Editorial Elena Robu. Belarus, Kârgâstan, Moldova. Trei țări cu trecut sovietic care anul acesta au trecut, trec sau vor trece prin alegeri prezidențiale sau legislative.

În Belarus, alegerile prezidențiale sunt contestate de către populație, iar lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil, luptă pentru a debarca de la putere ”ultimul dictator al Europei”. Proteste în această țară continuă, oamenii își apără dreptul la vot și cer în continuare alegeri noi, care să se desfășoare într-un cadru democratic și fără falsificări.

Kârgâstan: a treia zi după alegerile parlamentare. Au avut loc proteste violente, alegerile au fost anulate. Oamenii l-au eliberat din închisoare pe fostul președinte. Manifestanţii au luat cu asalt în noaptea de luni spre marţi sediul guvernului, după confruntări cu poliția care s-au soldat cu un mort şi 686 de răniţi, Rezultatele scrutinului “au fost invalidate”, a anunțat Comisia Electorală a acestei foste republici sovietice din Asia Centrală.

Republica Moldova: alegeri prezidențiale pe 1 noiembrie. Lideri din opoziția actualului președinte pro-rus, Igor Dodon, deja vorbesc despre fraudarea alegerilor. Anunțul privind deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană trezește mari semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor din 1 noiembrie. Aceste secții de votare pot fi considerate drept un focar al neregulilor și falsificărilor electorale.

Fiecare dintre aceste popoare își scrie istoria. Cetățenii din R. Moldova nu pot avea altă alegere decât să revină la rădăcinile lor românești. Nu există un popor moldovenesc, oricât s-ar strădui ”unii” să promoveze acest fals. Există un singur popor, o sigură rădăcină, o sigură istorie – România Mare. Oricât de greu ar fi să ajungem acolo, altă soartă pentru această palmă de pământ dintre Prut și Nistru nu poate exista. S-a văzut acest lucru în 30 de ani. Nu s-a putut construi un stat, pentru că o țară, un popor nu se poate clădi pe un fals. E timpul să analizăm mult mai profund toată situația în care ne aflăm și să alegem ceea ce este firesc să fie – Unirea.

Articole similare
Comentarii