Bilanțul cutremurului din Turcia a ajuns la 24 de morți

Bilanțul cutremurului care a devastat provinciile de pe coasta de vest a Turciei a ajuns la peste 24 de morți și mai bine de 800 de persoane rănite.

Numărul victimelor poate să crească în orele următoare, odată cu eforturile depuse de echipele de salvare care caută supraviețuitori în ruine, transmite stirileprotv.ro.

Seismul a avut magnitudinea 7, a dărâmat zeci de clădiri și a produs un tsunami care a afectat ambele coaste, și cea elenă și cea turcească. Nu se știe în acest moment dacă printre victime sunt și cetățeni români.

În provincia turcă Izmir, operațiunile de căutare și salvare a locuitorilor prinși sub ruinele clădirilor prăbușite a continuat toată noaptea. Autoritățile au trimis în zonă efective importante de pompieri, jandarmi și militari, iar localnicii s-au alăturat eforturilor de salvare.

Aproape 100 de oameni au fost scoși în viață de sub dărâmături, însă nu se știe numărul total al celor dispăruți.

În orașul Izmir, peste 2.000 de oameni și-au petrecut noaptea în corturi, de teamă că alte clădiri s-ar putea prăbuși. În total sunt zeci de imobile în mai multe orașe care s-au dărâmat total sau parțial în timpul seismului.

Cele 53 de secunde cât a durat seismul au părut o veşnicie. Mărturie stau imaginile surprinse în locuinţe. Oamenii au ieşit speriaţi pe străzi, iar operaţiunile de salvare au început imediat. Seismul a fost urmat de un mic tsunami. Valurile au atins aproape 2 metri și cel puțin o persoană a murit înecată.

Cutremurul a fost atât de puternic încât a alertat întreaga Turcie

Articole similare
Comentarii