Bilanțul exploziei devastatoare de ieri de la Bologna, Italia

După ce ieri presa italiană anunța doi morți și 80 de răniți ca urmare a unei explozii devastatoare produse în urma unui accident rutier cu implicarea unui camion-cisternă ce transporta substanțe inflamabile, astăzi bilanțul tragediei s-a schimbat. Se vorbește despre cel puțin un mort și 100 de răniți.

Victima este șoferul camionului-cisternă, Andrea Anzolin, în vârstă de 42 de ani din Vicenza, care lucra pentru o companie de comercializare e și distribuție a carburanților în provincia Vicenza. Era un șofer experimentat, care timp de mai mulți ani conducea vehicule cu substanțe inflamabile, scrie rai.it.

În același timp, 55 de răniți au fost transportați la spitalul Maggiore din Bologna cu arsuri de gradul unu-trei. Dintre aceștia (în total 18 persoane) au fost direcționate apoi la spitalele din apropiere, spre Budrio, San Giovanni și Bentivoglio. Alți doi oameni au fost transportați la Cesena și Parma în stare gravă. Totodată, alți zece pacienți cu răni ușoare au fost tratați la spitalul din Bazzano. Printre răniți se numără și 13 polițiști, inclusiv doi carabinieri care dirijau traficul în urma unui accident rutier produs anterior.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, camionul-cisternă a fost implicat într-o coliziune cu alte două vehicule, unul dintre acestea luând foc. A urmat o explozie de proporții, ce a generat o enormă minge de foc și un incendiu violent. De asemenea, o secțiune suspendată a autostrăzii s-a prăbușit în urma exploziei, numeroase mașini aflate sub această porțiune fiind prinse sub dărâmături, scrie hotnews.ro.

Autocisterna transporta substanțe inflamabile, cel mai probabil GPL, conform informațiilor din presa italiană.

Articole similare
Comentarii