Cine repară mașina președintelui R. Moldova? Tot Erdogan?

Cine repară mașina președintelui R. Moldova? Șeful statului, Igor Dodon, a fost implicat ieri într-un accident rutier. Alături de el, în mașină erau mama sa și unul dintre feciori. Socialiștii vorbesc despre ”tentativă de omor” la adresa președintelui țării, alții se dau cu părerea că ar fi un accident misterios, straniu, bizar. Cert este că acest episod a ajuns și în presa internațională și a devenit viral pe internet.

Într-o țară în care se respectă cât de cât legile, o mașină prezidențială care se răstoarnă pe șosea trezește mari semne de întrebare cu privire la siguranța în trafic, felul cum se obțin permisele de conducere, felul cum sunt conduse mașinile în Moldova, felul cum respectă coloana oficială regulile de circulație, viteza și multe altele. Asta dacă presupunem că nu au fost alte circumstanțe la mijloc despre care nu avem cum să știm.

Trebuie amintit aici că Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) al R. Moldova a cumpărat în 2016 câte un Mercedes-Benz S500 pentru Preşedintele Republicii Moldova, Prim-ministru şi Preşedintele Parlamentului. Fiecare exemplar a costat statul 130 000 de euro, cu tot cu reducerea primită, adică 390.000 euro în total. (sursa: autostrada.md).

Mașina președintelui țării a fost grav avariată în urma accidentului. Cine va plăti factura pentru reparația mașinii? Tot președintele Turciei, Erdogan? Contra unui alt cetățean turc, indezirabil regimului lui Erdogan și expulzat din R. Moldova? Sau așa, pur și simplu, din prietenie?!

E mai mult decât grav.

Articole similare
Comentarii