Cine va fi noul ministru al Apărării

Funcția de ministru al Apărării a rămas vacantă după ce PL i-a retras sprijinul politic lui Anatol Șalaru, iar ulterior la 27 decembrie președintele țării Igor Dodon a semnat decretul de demitere a lui Anatol Șalaru din această funcție.

Au urmat declarații din partea PL cu privire la noua candidatuă pentru conducerea acestui minister și anume cea a vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului. Doar că șeful statului, care este și comandant suprem al Armatei, a declarat în repetate rânduri că nu va accepta această candidatură.

Unul dintre foștii miniștri ai Apărării, generalul Valeriu Troenco spunea, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, ca neacceptarea lui Valeriu Munteanu la postul de ministru al Apărării este o decizie corectă.

http://unimedia.info/stiri/permalink-128816.html

Este aproape sigur că PL a pierdut funcția de ministru al Apărării, pentru că nicio altă candidatură propusă de PL nu va fi acceptată de șeful statului. Marea nedumerire este de ce PL a procedat așa cum a procedat, iar în rezultat a rămas fără această funcție și de ce, prin aceste acțiuni, este favorizat socialistul Igor Dodon. De ce i s-a oferit pe tavă președintelui Dodon această funcție extrem de importantă, în contextul apropierii noastre de UE și NATO?

Acum marea necunoscută rămâne candidatura la funcția de ministru al Apărării. Dar după ultimele decizii cu privire la retragerea și numirea unor ambasadori, mai ales cel de la Moscova, este clar că se dorește ca la Apărare să fie numit un ministru pro-rus și ostil NATO. Iar cea mai vehiculată candidatură acum este cea a generalului Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării în perioada comunistă 2001-2004, care se află în relații de rudenie cu președintele țării Igor Dodon, mai exact Igor Dodon este nașul de cununie al fiului lui Victor Gaiciuc

http://www.ziarulnational.md/maiorul-igor-dodon-si-nanasismul/

Gaiciuc este un promotor al federalizării R. Moldova, al statutului de neutralitate care să fie recunoscut la nivel internațional, un pro-rus convins. În anul 2003, fiind ministru al Apărării, Gaiciuc vedea posibilă unificarea Armatei Naționale a Republicii Moldova cu forțele militare transnistrene.

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/voronin-face-inca-un-pas-spre-federalizarea-republicii-moldova~ni2q80

Aici aveți o emisiune Alb&Negru din anul trecut cu participarea generalului Victor Gaiciuc, unde, pe final, vorbește despre ideea de recunoaștere a statutului de neutralitate al R. Moldova la nivel internațional. Mai spunea că liderul de la Kremlin Vladimir Putin este omul care se ține de cuvânt.

Victor Caiciuc poate fi văzut foarte des alături de comandatul suprem al Armatei. Ultima dată s-a întâmplat la recepția de la Ambasada Federației Ruse din 23 februarie.  Pozele ce urmează vorbesc de la sine. (sursa pozelor: deschide.md)

Pe de o parte, președintele țării Igor Dodon spune că este în opoziție față de actuala guvernare, dar pe de altă parte își pune omul său (Andrei Neguță) la Moscova în funcția de ambasador și, cel mai probabil, va controla și Ministerul Apărării. Iată adevăratele jocuri de putere și nu mai contează că ești liberal sau socialist, nu mai sunt diferențe atâta timp cât interesele sunt cu totul altele decât cele naționale.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii