Congresul SUA a certificat victoria lui Joe Biden. Obiecțiile aliaților lui Trump, respinse

Congresul s-a reunit miercuri pentru a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, dar ședința a fost întreruptă de protestatarii pro-Trump care au luat cu asalt Capitoliul.

Astfel, Congresul Statelor Unite a certificat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din luna noiembrie, conform BBC, citat de stirileprotv.ro.

Voturile electorale au fost validate după ce Senatul și Camera Reprezentanților au respins obiecțiile aliaților lui Trump, care doreau invalidarea rezultatului alegerilor în Pennsylvania și Arizona.

Amintim că mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA.

Patru persoane au decedat în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN, conform News.ro. O femeie a fost împușcată de forțele de ordine în Capitoliu, iar celălalte trei au murit din cauza unor „urgențe medicale”.

Este vorba despre o femeie şi despre doi bărbaţi. Serviciile de urgenţă din district au transportat mai multe persoane rănite sau cu probleme medicale, unele cu afecţiuni cardiace, altele cu fracturi multiple, dar oficialităţile nu au putut preciza dacă vreuna dintre acestea se numără printre cei decedaţi.

De asemenea, cel puţin 14 membri ai Poliţiei Metropolitane au fost răniţi. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă de un proiectil.

Articole similare
Comentarii