Coronavirus în Franța: A decedat primul medic

Ministrul sănătății din Franța a anunțat astăzi, 22 martie, primul deces în rândul medicilor din această țară provocat de coronavirus.

”Am fost informat aseară despre decesul unui medic dintr-un spital din Franța. Din câte cunosc, este o premieră, cu toate rezervele legate de secretul medical, a declarat ministrul sănătății din Franța Olivier Véran în cadrul unui interviu la RTL-LCI-Le Figaro.

Ministrul nu a oferit alte detalii cu privire la identitatea medicului sau a spitalului unde lucra, invocând secretul medical și dorința familiei. În același timp, Olivier Véran a exprimat condoleanțe familiei.

De precizat, că peste tot în Franța, medicii sunt în prima linie pentru a salva bolnavii de coronavirus. Lipsa măștilor, a dezinfectantelor, a paturilor, majoritatea medicilor se arată nemulțumiți de condițiile din spitale. Unii dintre ei au depus o plângere contra președintelui țării Emmanuel Macron și a fostului ministru al Sănătății, Agnès Buzyn, în care au fost invocate aceste motive, dar și acuzând autoritățile că nu au luat la timp măsuri pentru a limita propagarea virusului COVID-19.

Articole similare
Comentarii