Cu caiete de la PDM, educatori de la grădinița din Ermoclia au umblat pe la oameni să îi întrebe cu cine vor vota la alegeri

După ce la începutul săptămânii am publicat un articol despre ofensiva PDM pentru alegerile parlamentare din acest an și ordinele care sunt date de primarii de la acest partid ca să colecteze informație de la oameni pentru cine vor vota la alegerile din toamnă, primesc semnale de la cetățeni și din alte localități care prind la curaj și confirmă că asemenea ordine s-au dat și la ei în sat. Doar că, din frică pentru a nu-și pierde locul de muncă, oamenii solicită să le fie păstrat anonimatul.

Ordinul pe care l-au primit primarii de la PDM pentru alegerile din toamnă

O locuitoare din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă mi-a scris un mesaj privat în care povestește cum directoarea grădiniței Efrosinia Ceban, care este și secretara PD pentru Ermoclia, a antrenat toți educatorii și personalul grădiniței să meargă din casa în casă să acumuleze informații de la oameni.

”Sărmanii educatori execută aceste ordine, că de altfel sunt torturați și prostiți la activitățile deschise. Dar cozile de topor fac ce vor. Cu așa cetățeni nu vom merge înainte. Suntem terorizați, dar răbdăm, pentru că într-adevăr nu avem alte soluții. Nu avem serviciu în altă parte”, mi-a scris femeia.

Operațiunea a avut loc în luna mai. Femeia spune că ”educatorilor de la grădiniță le-au fost repartizate caiete simple de culoare albastră cu inscripția PDM, iar cu aceste caiete trebuiau să meargă din casă în casă, să cerceteze câți membri ai familiei locuiesc permanent în sat. Au colectat date din buletinul de identitate, iar la sfârșit oamenii erau clar întrebați cu cine vor vota la alegerile din toamnă și cumva în discuție trebuia să-i predispună pentru a vota cu PDM”.

”Angajaților grădiniței li s-a spus că e obligatoriu să facă această chestionare și că asta a cerut primarul care este de la PD, dar de fapt nu ceruse primarul. Doamna Efrosinia Ceban este secretară de partid pentru satul nostru și a fost pusă în funcție exact pentru a face politică”, a mărturisit locuitoarea din Ermoclia.

Am contactat-o și pe directoarea grădiniței din Ermoclia, Efrosinia Ceban, pentru a afla și punctul ei de vedere și care a fost scopul acestei chestionări a populației, dar încă nu am obținut niciun răspuns la întrebările puse.

Aceste cazuri în care oamenii sunt identificați și apoi li se cere să spună cu cine vor vota la alegeri sunt de fapt niște ilegalități, pentru că articolul 38 din Constituție care se referă la ”Dreptul de vot şi dreptul de a fi ales” garantează secretul votului, adică nimeni nu are dreptul să vă întrebe care este opțiunea voastră electorală. Iată ce prevede articolul 38 din Constituție alineatul 1: ”Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc în mod periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat”. Din păcate în R. Moldova nici măcar acest drept fundamental nu mai este respectat, dar asta nu înseamnă că cetățenii trebuie să tolereze la nesfârșit violarea drepturilor lor.

Îndemn cetățenii care cunosc cazuri când drepturile lor au fost încălcate să îmi scrie sau aici în comentarii sau pe pagina de Facebook Elena Robu Blog. Împreună putem da dovadă de curaj și demasca acțiunile guvernanților, de oricare culoare politică ar fi ei.

Dacă vă doriți ca blogul www.elenarobu.md să vă informeze în continuare liber și echidistant, îl puteți susține făcând o donație aici.

https://www.paypal.com/donate/?token=Ia9vrULDRR6achhTeNZDOw40DbL9O9jjXUUjiyP00vLmsO9iFsWxgymwPqDJgrbw85LAaW&country.x=FR&locale.x=

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

 

Articole similare
Comentarii