Cum putem ajuta copiii abuzați din R. Moldova

Scriam recent despre fenomenul grav care se întâmplă în R. Moldova, despre dramele pe care le trăiesc în fiecare zi copiii noștri care au nenorocul unor părinți cu grave probleme de personalitate. În anul 2016 încă se întâmplă ca așa-zisele mame să își lase copii în tomberoane, tații să își omoare copiii. Am degradat ca societate atât de mult, despre moralitate nici nu mai putem vorbi. Mă tem că nu mai există limite ale bunul simț și că nu mai avem unde cădea. Suntem și așa într-o mocirlă, unde nu există loc de moralitate și umanitate.

În context, Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii a lansat Campania de colectare a fondurilor “DoDo-prietenul copiilor abuzaţi”.

Dodo este o jucărie tare dragălașă și care cu siguranță a cucerit deja inimile copiilor.

“Împreună putem ajuta 600 de copii abuzaţi din R.Moldova să fie reabilitaţi. Să le oferim suportul şi asistenţa pentru a face auzită durerea lor, să nu mai sufere în tăcere, să nu se învuiască pentru ce li s-a întîmplat şi să le oferim şansa de a începe, din nou, a crede”, spun organizatorii campaniei.

Cifrele arată că anual, în R.Moldova aproape 3000 de copii sunt victime ale abuzului sever şi au nevoie de asistenţă specializată: psihologică, socială, legală. Doar în cadrul CNPAC, 600 de copiii victime ale abuzului sexual, fizic, emoţional, beneficiază de asistenţă complexă.

Datele sunt cutremurătoare. Dar împreună putem să le facem viața mai ușoară acestor copii. Astfel, dacă facem o donaţie pentru o jucărie Dodo, înseamncă că ajutăm un copil abuzat să–şi depăşească trauma.

Puteţi intra în posesia jucăriei Dodo:

Achiziţionând direct de la CNPAC;

Prin livrare, expediind un mesaj la adresa [email protected] sau telefonic la numărul 0 22 75 88 06;

Prin transfer bancar sau PayPal, confirmând datele transferului. Datele bancare pot fi accesate aici
Să nu așteptăm Crăciunul ca să facem fapte bune! Ne putem implica chiar astăzi!

Articole similare
Comentarii