Cum se fac licitațiile pentru alimentația copiilor în grădinițele și școlile din Moldova

Scandalul din noiembrie 2016 privind licitațiile trucate și alimentele alterate care erau oferite copiilor în câteva grădinițe din municipiul Chișinău s-a consumat, dar problema a rămas și mocnește. Nici până astăzi nu există concurență reală, iar 95 din piața prestării serviciilor alimentare pentru instituțiile de educație din mun.Chișinău este împărțită între 5 întreprinderi mari de alimentație publică. Mai grav este că aceste întreprinderi se subordonează Primăriei mun.Chișinău, iar din luna decembrie 2017 au statut de întreprinderi municipale.

Acestea sunt rezultatele proiectului „Banii publici sunt şi bani mei”, implementat de Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă (AGER), cu susținerea financiară a National Endowment for Democracy (NED) și AO Părinți Solidari, care monitorizează procedurile de achiziție publică din cadrul Direcțiilor Educație Tineret și Sport din mun.Chișinău.

Din păcate situația nu se schimbă pentru că autoritățile tolerează acest lucru și nu întreprind măsuri pentru a asigura o calitate mai înaltă a produselor ce ajung în farfuria copiilor. Autoritățile nu asigură o concurență reală în domeniul alimentației copiilor în grădinițele și școlile din Moldova.

Iată adevărata atitudine a autorităților față de viitorul acestei țări. La televizor, de la tribune, la întâlnirile publice, responsabilii vorbesc despre cât de importantă este generația tânără pentru viitorul Moldovei, dar în realitate nu fac nimic pentru a asigura un mod sănătos de viață pentru copii.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii