De ce părinții își ucid copiii

Trăim vremuri în care valorile umane par să își fi pierdut sensul. Oamenii nu mai pot fi numiți oameni, iar părinții – părinți. Minore gravide care își aruncă copilul în tomberon, iar părinții acestora nu știu nimic. Tată care își omoară cu cruzime cei trei copii, pentru că l-au apucat crizele de gelozie. Pentru că sunt prea multe cazuri de acest fel, am prins o anumită imunitate. Groaza cu care se întâmplă aceste lucruri trec pe lângă noi și ne face surzi și imuni.

Dar societatea în care trăim este bolnavă cronic. Zicala veche din bătrâni: Eu te-am făcut, eu te mântui, acum se potrivește de minune. Se pare că nu am evoluat cu nimic, iar copilul mai este tratat ca un lucru/obiect făcut pentru părinți. Să aibă cine să le facă trebuirile în gospodărie, cine să îi ajute, cine să le slugărească.

Crima oribilă de la Vâlcele, raionul Cantemir este de-a dreptul fără cuvinte și explicații. La 34 de ani să îți pierzi cumpătul în acest hal, este cu adevărat șocant. (Bine, cu siguranță psihologii ar avea totuși anumite explicații)

http://unimedia.info/stiri/crima-oribila-la-vilcele–cantemir–un-tata-si-a-injunghiat-mortal-cei-3-copii-minori–dupa-care-a-incercat-sa-se-sinucida-118355.html

De ce se întâmplă așa?

1. Totul se trage de la lipsa de cultură, un asemenea comportament bestial, animalic numai din incultură poate apărea.

2. Părinții nu înțeleg rolul unui copil în familie. Copilul înseamnă o viață proprie. Rolul părinților este să îl educe și să îl ghideze să își construiască o viața armonioasă.

3. Frustrările personale sunt proiecții pe copii și de aici apar neînțelegerile.

4. Relațiile între soți sunt la fel proiectate pe relația cu copiii. Gelozia, frica de abandon, certurile, nu sunt motive de a te răzbuna pe copii. Ce vină au copiii că părinții au propriile lor frustrări și probleme nerezolvate?

5. Faptul că soțul nu este în stare să își întrețină familia, soția este nevoită să plece la muncă peste hotare. Unii bărbați sunt totuși extrem de slabi și se complac în a nu face nimic și a se trasforma în alcoolici. Dar de fapt alcoolicii sunt cei care duc lipsă de energie feminină, iar băutura este cea care poate înlocui această energie.

6. Statul are partea lui de responsabilitate, pentru ca mama și copiii nu sunt protejați prin lege. Chiar și în urma unui divorț, femeia este defavorizată. În Italia de exemplu, după divorț, soția rămâne cu toată averea, iar soțul se trezește pe drumuri, de aceea rata divorțurilor este foarte mică, iar femeia – fermă pe poziții.

Modele pe care le oferim acum sunt extrem de nocive pentru generația care vine. Din cauza migrației masive, mai ales din cauza plecării femeilor la munci peste hotare, are lor un grav dezechilibru al familiei. Din păcate, copiii nu mai pot avea un model de familie armonioasă pe care să îl preia pentru sine. La școală nu se învață despre cum să îți construiești relații armonioase, ce înseamnă să fii părinte sau să fii copil.

Iată și câteva sfaturi pentru tineri:

1.În loc să bârfești la telefon/skype sau facebook despre ce a mai făcut o vecină sau alta, mai bine să citești cărți de dezvoltare personală.

2.Învață cum să îți educi mai bine copilul tău, cum să îl hrănești, cum să folosești energia din tine pentru lucruri frumoase și cu siguranță gândurile despre gelozie și altele care îți zumzăie prin cap vor dispărea, pentru că te focusezi pe alte lucruri, mai constructive.

3. Învață cum să trăiești în relații armonioase în familie, cu părinții, rudele, la serviciu.

Ah da, și cel mai important: nu uita să iubești, pentru că din iubire nu poți ucide.

Sunt atâtea lucruri frumoase și mărețe de făcut! Păcat că energia depresivă și negativă în care trăim ne ia toate puterile și energiile.

Articole similare
Comentarii