De ce Timofti nu îi acordă cetățenie lui Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus o cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova. Se întâmpla la 18 martie 2016, cu câteva zile înainte ca președintelui Timofti să îi expire oficial mandatul de președinte.

http://unimedia.info/stiri/sotii-basescu-au-depus-o-cerere-pentru-cetatenia-republicii-moldova-111459.html

Probabil speranța fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost să obțină cetățenia R. Moldova cât mai curând posibil. Ar fi fost un gest simbolic și plin de încărcătură emotivă dacă lucrul acesta se întâmpla pe 27 martie, când este marcată Unirea Basarabiei cu România. Dar nu a fost să fie.

Mai este o șansă, de Ziua Europei, pe 9 mai, președintele Timofti în mod solemn ar putea să acorde cetățenia R. Moldova soților Băsescu.

Surse din cadrul Președinției R. Moldova mi-au comunicat că cererea dlui Băsescu se examinează, dar nu este o prioritate. Lucrul acesta se va decide într-un timp rezonabil, iar legea nu stabilește anumite limite de timp.

Acordarea cetățeniei „în interesul Republicii Moldova” este un drept suveran al statului nostru, mi-au mai spus sursele.

Sper să nu se ajungă la situația când președintele Timofti va spune că „nu știu ce nu avem, dar era bine să avem” ca să îi acordăm cetățenia R. Moldova soților Băsescu.

Articole similare
Comentarii