Deputatul Sergiu Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul de ”corupere activă” în care figura acesta – clasat

Deputatul Sergiu Sârbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care acesta era bănuit de ”corupere activă” a fost clasat, transmite Procuratura Generală.

Procuratura Anticorupție a luat această hotărâre după ce a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Respectiva cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama pretinsa tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Conform legii, decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, la judecătorul de instrucție.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu se numără printre semnatarii sesizării depuse la Curtea Constituțională privind verificarea constituționalității Acordului de împrumut cu Federația Rusă. 

Curtea Constituțională a dat dovadă de curaj, a rezistat tuturor presiunilor și amenințărilor fără precedent la adresa sa și a demonstrat că este unicul garant al Legii Supreme! Nu suntem împotriva niciunui ajutor sau împrumut. Dar orice angajament financiar urmează să fie negociat în interes național și cu respectarea suveranității naționale!”, a menționat Sergiu Sîrbu într-un mesaj pe Facebook, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acest acord de împrumut cu Federația Rusă.

 

Articole similare
Comentarii