Detalii despre președinta Croației, revelația Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia

Cu certitudine, președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarović a fost revelația Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia din acest an. Și asta pentru că șefa statului croat a știut să cucerească inima tuturor, scrie presa de peste Prut.

Este de remarcat faptul că președinta a călătorit la economic class și a cerut să nu fie plătită pentru zilele în care s-a aflat în tribune la meciurile de fotbal ale echipei Croației. Iar entuziasmul arătat, i-a cucerit pe toți. Așa că nu e de mirare că întreg mapamondul vorbește despre ea.

Iată însă că fiica Kolindei Grabar-Kitarović pare să-i calce pe urme mamei sale. Și asta pentru că acasă, Katarina Kitarović este o adevărată vedetă. Născută în 2001 și având 1.64 centimetri, frumoasa Katarina este patinatoare profesionistă și a participat la câteva competiții internaționale.

Câteva date biografice: Kolinda Grabar-Kitarović este prima femeie din istoria Croației de după 1990, aleasă în funcția de președintă. La vârsta de 46 de ani, ea a devenit și cea mai tânără persoană care și-a asumat președinția.

Înainte ca să fie aleasă în funcția de șef de stat, Grabar-Kitarović a deținut o serie de funcții guvernamentale și diplomatice. A fost ministru al afacerilor europene din 2003 până în 2005, prima femeie ministru de externe și integrare europeană din 2005 până în 2008, atât în ​​primul, cât și în al doilea cabinet al lui Ivo Sanader. De asemenea, a deținut funcția de ambasador croat în Statele Unite din 2008 până în 2011 și secretar general adjunct pentru diplomația publică la NATO, în perioada 2011-2014, pe durata mandatelor a doi secretari generali.

În 2017, revista Forbes a catalogat-o pe Kolinda Grabar-Kitarović ca cea mai puternică femeie din lume.

Articole similare
Comentarii