Dodonu`Faraonu`

10

Citesc astăzi cu stupoare că președintele Igor Dodon a declarat la o emisiunea televizată că mandatul său de șef de stat a fost dat de la Dumnezeu pentru a face bine acestui popor. Nu pot să cred că asemenea declarații se fac azi, în secolul XXI, anul 2017. Știam din Biblie că doar Isus a fost trimis de Dumnezeu pe pământ pentru a face bine oamenilor. Ca un creștin-ortodox ce se declară, Igor Dodon ar fi trebuit să cunoască acest lucru și să nu profaneze valorile creștine (pe care tot el a zis că le apără).

http://unimedia.info/stiri/stop-cadru-igor-dodon–presedinte-de-la-dumnezeu-140357.html

În Egiptul antic se credea că faraonii sunt trimiși de Dumnezeu/Zeus/Ra pe pământ. Dar de la Egiptul antic până la Republica Moldova ne despart vreo 3-4 milenii. Și apoi, să deschidem istoria și să vedem ce au lăsat omenirii faraonii: au construit piramidele, una dintre minunile lumii. Iar Dodon? Ce vrea să construiască? Cum se gândește la binele acestui popor dacă își permite să își bată joc de cele sfinte?

Cel mai mare faraon egiptean Ramses II s-a considerat „Alesul și egalul lui Ra”, iar pe timpul domniei sale, imperiul egiptean a atins apogeul, incorporând Libia, Egiptul, Sudanul, Iordania, o mare parte din Arabia Saudita, Irakul, Siria și o bună parte a Turciei din zilele noastre. Un alt faraon, pentru a-şi întări legitimitatea într-o lume masculină, s-a autointitulat Maatkare, “adevărul din sufletul zeului soarelui”, ceea ce îi accentua sacralitatea.

De ce președintele Dodon recurge la cele Sfinte, la Dumnezeu, la biserică, pentru a întuneca mințile și a spăla creierele celor mulți și ignoranți e clar. Dar de ce oamenii cred în aceste inepții/prostii/aberații și și-ar da votul pentru PSRM la următoarele alegeri parlamentare?! Iată asta mi-e din ce în ce mai greu să înțeleg.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!