Dramaticul destin al alpinistei de 13 ani din România care a vrut să cucerească Everestul

Un destin, o soartă, un drum, aproape 10 recorduri stabilite și toate spulberate de o avalanșă ucigașă. O avalanșă care a șters totul în calea sa. Acele sute de trasee montane făcute, vârfuri cucerite nu au mai contat. Nimic nu mai contează atunci când destinul tău îți spune când trebuie să pleci.

Am citit cu stupoare Povestea alpinistei-fenomen a României, ucisă zilele acestea de avalanșă în Munții Retezat. Avea un suflet neînfricat. Ceea ce a iubit cel mai mult i-a fost fatal.

Aici aveți întreaga poveste a adolescentei care a intrat în Cartea Recordurilor.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/povestea-alpinistei-fenomen-a-romaniei-ucisa-de-avalansa-711203

A avut  aproape totul la vârsta de 13 ani, poate mai puțin noroc. A trăit viața la intensitate maximă, în 13 ani cât altul în 70.

A vrut anul acesta, în aprilie, să ajungă pe Acoperișul Lumii și să cucerească Everestul. O provocare deloc ușoară la 13 ani. Pentru că avea doar 13 ani a fost refuzată să escaladeze cel mai înalt vârf din lume. Vârsta admisă este 16 ani. Dar pentru că suntem încă în Săptămâna Luminată, sufletul Dor Getei Popescu va ajunge direct în Rai. E mai mult decât Everest, e mai mult decât Acoperișul Lumii. Este cerul, cerul nemărginit pentru suflete de genii așa cum a fost Dor Geta Popescu.

Nu pot să îmi închipui durerea din familia Popescu, e o dramă fără margini. Nu i-am cunoscut personal, dar sunt alături de această familie îndurerată pentru a împărtăși din durerea imensă.

Muntele este pe cât de frumos, pe atât de ucigător. Te poate înălța, dar și ucide. Recunosc, am o minimă experiență de escaladare a munților. Cel mai înalt vârf cucerit până acum este Vârful Moldoveanu din România, 2544 metri altitudine. Pentru acest an mi-am propus să cuceresc cel mai înalt munte din Peninsula Balcanică, vârful Musala, aflat în Bulgaria. Nu e mare lucru, e o altitudine de 2925 de metri. Dar orice cucerire trebuie pregătită.

Majoritatea oamenilor nu înțeleg aceste eforturi, mai ales utilitatea lor. De ce îți trebuie să urci pe munte? Ce poți vedea acolo? La ce bun? Poți cu același succes să te uiți peste poze pe internet sau să pierzi timpul pe tabletă, pe Facebook sau în fața televizorului. Nici colegii adolescentei decedată în urma avalanșei din Munții Retezat, România, nu au înțeles-o.  ”Ei zic că nu fac nimic deosebit. Majoritatea copiiilor din ziua de azi stau pe telefon, tabletă, nu fac sport. Mă bucur când este un copil pasionat. Chiar îl încurajez să meargă mai departe”, spunea fata într-un material pentru digi24.ro. Oamenii noștri nu obișnuiesc să facă sport, nu își urmează pasiunile, nu au scopuri mărețe în viață, de aceea nu înțeleg asemenea gesturi. Dar, până la urmă, asta este soarta geniilor, să nu fie înțeleși, dar care scriu și rămân în istorie, în istoria lumii.

Este și cazul adolescentei Dor Geta Popescu din Râșnov, România.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul ei!

Articole similare
Comentarii