Dramele din familiile cu decese COVID-19: Cum a fost rezolvat cazul familiei Cucoș din Chișinău, care a reclamat furtul de bijuterii, după ce mama lor a decedat la spital

Dramele din familiile cu decese de COVID-19 nu contenesc în R. Moldova. Aceste drame arată cât de putred este sistemul de sănătate, demonstrează multă indiferență, neglijență și pe alocuri incompetență. Persoanele din grupurile de risc decedează în condiții de-a dreptul suspecte și sunt trecute în statistica celor care mor de COVID-19.

La două săptămâni de când Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS a făcut public strigătul de disperare al familiei Cucoș din Chișinău, care a reclamat furtul de bijuterii, după ce mama lor a decedat la spital, în condiții suspecte, un articol care a fost urmărit de sute de mii de oameni, cazul a fost rezolvat.

Publicăm în cele ce urmează mărturia fiicei Corina despre cum a fost rezolvat cazul familiei Cucoș. Drama, tristețea și miile de semne de întrebare rămân însă pentru totdeauna în sufletele membrilor acestei familii.

”A trecut deja o lună de când mămica mea a plecat în lumea celor drepți. Tot atâta timp se face și când am făcut demersuri peste tot unde a fost posibil. Am sesizat poliția, dar și mai multe instituții de presă din Moldova (cu renume), care însă nu au dorit să facă public cazul familiei noastre. După ce am apelat la Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS care a publicat istoria noastră pentru a fi auziți și a ne se face dreptate, lucrurile au evoluat rapid. Ulterior despre cazul nostru a realizat un reportaj şi Jurnal TV.

Ne-am așteptat ca altfel să rezolve cazul nostru instituțiile abilitate ale statului (Spitalul de Urgență, poliția). Ceva însă oricum s-a reușit, iar pentru asta sunt enorm de recunoscătoare surselor mass-media.

Fiind încurajată și ajutată de Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, rezultatele nu au întârziat să apară, sesizându-se pe acest caz și directorul instituției IMU, Ciocanu Mihail, unde a fost comis jaful (amintim că bijuteriile mamei mele s-au furat). Dumnealui a achitat prejudiciul material (stabilit de un specialist în domeniu) cu condiția ca atunci când vor fi găsite bunurile din aur, banii să fie returnați. Deși directorul IMU a mai spus că va suspenda din funcție pe termen nelimitat persoanele suspecte, acest lucru așa și nu s-a întâmplat.

Astfel ca recent să se mai întâmple un caz similar în instituția dată și anume în secția de reanimare, unde au fost sustrase bunurile unui pacient care la fel s-a stins din viață. După ce familia a apelat la poliție, lucrurile au fost găsite ca prin minune și transmise familiei cu rugămintea să nu meargă mai departe cu plângerea , fiindcă persoana care a comis fapta are peste 30 ani de când activează în spitalul de urgență, are și ea copii și o duce greu cu banii. Serios ? Asta e o justificare pentru a sustrage, a fura bunurile oamenilor, ale oamenilor decedați ???

Am o întrebare către directorul acestei instituții, Ciocanu Mihail: Ce se întâmplă în instituția dvs? Ce se întâmplă cu cadrele medicale care vă pătează numele și imaginea instituției? Faceți-le condiții în așa fel să nu se bage prin lucrurile și buzunarele oamenilor decedați, să nu mai comită astfel de crime !!!

Am apelat la mass-media pentru că, din păcate, numai așa ne putem face auziți. Cazul nostru nu este închis. Inspectorul care se ocupă de caz a spus că se lucrează intens, iar directorul IMU, la fel ca noi, e cointeresat, așa cum ne-a spus de mai multe ori, să fie găsit făptașul, iar  bunurile să fie returnate.

Am scris toate acestea ca lumea să vadă ce se întâmplă în spitalele noastre din Moldova și să nu aibă frica fiind în astfel de situații sau oricare ar fi ele, să vorbească deschis, să apeleze la mass-media liberă, credibilă, să vorbească public despre tot ce se întâmplă în sistemul nostru de sănătate”.

Articole similare
Comentarii