Editorial Elena Robu: Suntem blestemați să nu mai ieșim de sub influența Rusiei

Istoria spune că marele nostru domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt zicea urmașilor săi să nu dea țara pe mâna rușilor, să o apere atât cât pot de ocupanți și cotropitori. Dar noi ce facem?! Uităm ce scrie istoria, uitam ce valori avem și mai grav, uităm cine suntem.

Marele nostru blestem este că nu mai putem ieși de sub influența rușilor. Suntem prea mici, neînsemnați, o carte de schimb pe harta politică a lumii. De la Independență încoace toate guvernările de la Chișinău au fost instalate cu implicarea Rusiei (uneori flagrant și deschis, alteori camuflat).  Și în privința actualei guvernări avem tendința să credem că ultimul cuvânt l-a avut Rusia.

Existența unui act de vânzare-cumpărare semnat de ACUM și PSRM având în spate UE, SUA și Rusia a fost consfințit de votul lui Andrei Năstase pentru revenirea Rusiei la APCE.

Așa cum scriam și anterior, conținutul actului de vânzare-cumpărare încă nu este clar, dar rămâne să fie descoperit în scurt timp prin pașii pe care îi va face actuala guvernare.

Atât de mult rău a fost făcut în ultimii ani acestei palme de pământ și acestui popor, încât oamenii deja sunt gata să aleagă din nou Rusia, uitând de fapt că tot Rusia l-a creat pe Voronin, pe Plahotniuc și încă oare câți voronini și plahotniuci va crea, pentru a reveni de fiecare dată învingătoare în acest spațiu “mioritic”.

Articole similare
Comentarii